Friday, March 2, 2007

Marfa de Galati by Andrei R

Steaua – Otelul a fost un meci de senzatie. Andrey a aratat ca un portar care a trecut pe la nationala de tineret a Braziliei, iar Cernea are toate motivele din lume sa fie speriat. Isi poate pierde locul pentru totdeauna in poarta Stelei. Totusi, omul care a speriat Romania si Steaua a fost, fara comentarii, Kim.

Un asiatic pe care Otelul l-a tinut luni de zile in probe. Pe care era nehotarata, daca sa-l cumpere sau nu. Kim a dat gol, a fost oprit de Andrey in doua randuri si l-a ametit pe Saban la fel ca Robinho sau Starpici.

Cine este acest Kim?
GIL SIK KIM, un nume care nu spune nimic. A invatat sa spuna “multumesc” in romana si s-a indragostit de “Ghita”, hitul lui Cleopatra Stratan. Il are idol pe Buda, il adora pe King Kong si ii place sa-l priveasca pe uriasul Mam Choi cand isi bate adversarii in ring. E singur intre straini. Sotia e la mii de kilometri, dar la vara o va aduce in Romania. Kim a venit sa arate romaniei ca nu numai brazilienii stiu cu mingea. E sociabil si se intelege cum poate cu fotbalistii de la Galati - prin semne, pase, suturi si gesturi. Nu e campion, nu joaca la nationala, dar vrea sa ajunga mai mare decat coreeni care cuceresc vestul Europei. Isi spune ca nu e traziu, desi face 29 de ani in 2007. La meciul cu Steaua a dat Constanta pe spate. A tras la poarta cand a prins mingea si a avut ocazia sa se bucure. A intrat! El a deschis scorul.

Si n-au fost singurele realizari. Kim vrea sa-l contrazica pe Mitica Dragomir, care spune ca in Romania sunt numai fotbalisti straini de mana a treia, a patra…. Si Andrey l-a contrazis pe seful ligii la meciul de debut. A luat 3 goluri, dar a scos mingi incredibile.

No comments: