Thursday, March 15, 2007

Scottie Pippen, din nou in NBA? By Aly


Los Angeles Laker, texanii de la San Antonio Spurs, Miami Heat si Cleveland Cavaliers se lupta in aceste zile pentru semnatura lui Scottie Pippen, fosta glorie de la Chicago Bulls, acum in varsta de 41 de ani. Retras din baschet in 2004, din cauza unei accidentari la genunchi, Pippen doreste sa-si revina in NBA pentru ultimele doua luni ale sezonului, apoi sa devina antrenor.

Cariera sa uimitoare este cartea sa de vizita: sextuplu campion al NBA cu Chicago Bulls, doua medalii de aur cu Dream Team-ul american la Olimpiadele de la Barcelona (1992) si Atlanta (1996) si doua recorduri ale NBA: extrema cu cele mai multe pase decisive si recuperari in cariera. Cel mai bun an din cariera sa a fost 1994, la un an dupa retragerea neasteptata a lui Michael Jordan, cand cuplul Batman si Robin s-a destramat, iar Pippen a iesit din umbra acestuia. In acel an a castigat onorul de MVP (Most Valuable Player) al All Star Game-ului.

Dupa 11 sezoane la Chicago, odata cu plecarea lui Michael Jordan si Phil Jackson, Pippen s-a mutat la Houston Rockets pentru un sezon. Au urmat trei sezoane la Portland Trail Blazers, iar in 2003 a revenit in vestiarul celor de la Chicago, unde si-a incheiat cariera, un an mai traziu, din cauza accidentarii. A urmat apoi o perioada ca analist sportiv pentru Chicago Bulls, postul de televiziune ABC si apoi pentru ESPN.

Pippen este cunoscut ca un jucator de pocher inrait, alaturi de Jordan si Ron Harper, da bacsisuri mici, este casatorit si are doi copii, iar pe 13 martie 2007 a fost oprit de politie pentru viteza excesiva. Cand agentul s-a aplecat sa-i dea amenda, acesta a simtit miros de marijuana in masina. Fostul baschetbalist a recunoscut ca are iarba in torpedou, dar ca nu este a lui, ci a fratelui sau, Billy, de 56 de ani, care a recunoscut acuzatia.

O alta interpretare a expresiei "get high" in filmuletul urmator:

No comments: