Tuesday, March 13, 2007

Man. Utd. – Europa XI: un vis pe Teatrul Viselor by Cornel


Pe Old Trafford din Manchester Europa a sarbatorit implinirea a 50 de ani de la semnarea tratatului care a pus bazele Europei moderne. Nu se putea sarbatori mai frumos decat prin fotbal, iar “partenera de bal“ a Europei nu putea fi decat o alta sarbatorita: Manchester United. Echipa lui Ferguson a celebrat jumatate de secol de la prima participare in cupele europene.

Intr-o atmosfera cu totul fantastica, Rooney a deschis scorul (‘6), dupa ce “l-a facut” din corp pe Canizares. Diavolii nu au iertat nimic si au marit avantajul la 2-0 (‘9) printr-un sut al lui Brown din interiorul careului. Cei peste 70 000 de suporteri au avut parte de adevarate momente de magie, Cristiano Ronaldo dansand pur si simplu cu mingea intre doua “biciclete” specialitatea casei. In minutul 23, Malouda a redus din diferenta, marcand pentru selectionata Europei, printr-un sut din afara careului. Si daca mai erau unii nelamuriti de ce portughezul Ronaldo a semnat o prelungire de contract pentru 120 000 de lire sterline pe saptamana, torpila de 3-1 direct in vinclu le-a aratat ca baiatul descoperit de Boloni a devenit un mare fotbalist. Lovitura de pedeapsa ratata de Ibrahimovici (‘37), a aratat ca din cand in cand fotbalul e prieten cu hazardul, iar cum ocaziile se razbuna, Rooney si-a trecut in cont dubla, dupa un contraatac de manual.

Pauza a fost adus un moment sublim pentru fanii diavolilor, idolul lor, David Beckham, le-a multumit pentru clipele traite in atmosfera incendiara de pe Old Trafford, acestia recompensandu-l la randul lor cu aplauze la scena deschisa.
In repriza secunda, “europenii” au reusit sa limiteze proportiile scorului prin dubla lui Diouf (’52 si ’88 p.), in timp ce englezii au cam luat piciorul de pe acceleratie, cu gandul la Roma si Chelsea.

Manchester – Europa XI 4 – 3, dar nu scorul a fost cel care a contat ci spectacolul oferit de Regele Fotbal. Mai presus de toate aceste lucruri a fost latura nobila a evenimentului, veniturile partidei au fost donate fundatiei Manchester United.
Evenimentul nu s-a putut bucura insa de prezenta unor zei ai fotbalui cum ar fi Ronaldinho, Beckham sau Zidane, ultimul respingand invitatia datorita prezentei pe teren a lui Materazzi. Prietenii stiu de ce!

No comments: