Friday, March 16, 2007

Continua zborul Benficai by Cornel



Echipa improvizata a parizienilor nu a reusit sa faca fata vulturilor, parasind competitia cu gandul la situatia nefericita din campionat unde e pe cale sa retrogradeze.

Incurajati de 60 000 de suporteri fanatici lusitanii au dat repede lovitura. In minutul 12, dupa o greseala a lui Traore, Simao Sabrosa a scapat singur cu portarul francez, inscriind printr-un sut la coltul lung. Benfica a aratat ca stie sa si rateze, nimerind de doua ori bara in acelasi minut (‘15), prin suturile expediate de Karagounis si Petit. Eurogolul lui Petit (‘27) a aprins imaginatia spectatorilor care sperau sa vada “ o caruta de goluri” in poarta francezilor.Reusita lui Pauleta (‘31) a taiat aripile vulturilor, iar echipa lui Paul Le Guen a profitat de “ameteala” gazdelor trecandu-si in cont doua ocazii de a marca, dar nici Pauleta (‘38) si nici Traore (‘41) nu au reusit sa o “bage in ate”.

Repriza secunda a adus o calmare a jocului. Manjii inventati de Paul Le Guen au tinut cat au putut piept vedetelor Benficai, dar cu 3 minute inainte de final Mulumbu l-a faultat copilaresc pe Leo in careu, iar neamtul Meyer a dat penalty. Sabrosa l-a executat pe Landreau trecandu-si in cont dubla. Ramasa in zece PSG nu a mai reusit sa incropeasca nicio ocazie de a marca, iar Benfica s-a calificat mai departe.
Speriat de gandul primei retrogradari din istorie, antrenorul francezilor a experimentat de zor in partida de pe Da Luz, cautand solutia salvatoare intre tinerii din echipa sa, cel mai mic avand doar 17 ani. Benfica insa, tinteste trofeul, asteptand increzatoare tragerea la sorti de vineri.

No comments: