Monday, March 12, 2007

Andrey, da sau nu? by Mitza


Are brazilianul Andrey Nazario valoare de Steaua? Aparent este o intrebare simpla urmata de un raspuns simplu. Da sau nu! Peste tot lumea spune ca "ar trebui sa avem rabdare, nu ne putem da cu parerea dupa doar trei meciuri." Oare? Eu zic totusi ca se poate discuta.

In trei aparitii in tricoul ros-albastru, brazilianul a aparat bine, iesind cel putin in partida cu Otelul, omul meciului. Insa, in fiecare dintre aceste intalniri, Andrey a gresit cel putin o minge simpla. Prima data a facut-o chiar in meciul de debut cu Otelul Galati, cand a scapat in fata o minge relativ usoara. Faza s-a terminat cu bine, pana la urma balonul ajungand inapoi in bratele sale. In etapa urmatoare, cu FC Vaslui, a fost acea centrare in careul mic, faza la care brazilianul a ezitat, probabil din lipsa de experienta, dar mai ales din lipsa de reactie si curaj. A rezultat un gol care putea fi evitat, in urma caruia Steaua a pierdut trei puncte. In fine, meciul cu Farul. Ce mai poate fi spus despre golul incasat la Constanta? Mai nimic, doar ca imediat dupa gol, Andrey a incercat sa dea vina pe arbitri, ba ca a fost offside, ba ca Tilinca a ridicat piciorul prea sus. Aiurea, slaba pozitionare, slabe reflexe!

Sa revenim la subiect. Are Andrey valoare de Steaua sau nu? Daca ne gandim la majoritatea goalkeeperilor din poarta Stelei care au preluat stafeta de la Daniel Gherasim, adica: Zoltan Ritli, Eugen Nae, Florin Tene, Dumitru Hotoboc, George Rotaru, Tiberiu Lung, Martin Tudor, Vasili Hamutovski, Fernandes Alberto Carlos sau Cornel Cernea (in mare gafeuri innascuti) putem spune cu certitudine ca da, Andrey are valoare de Steaua. Insa, daca ne gandim la pretentiile pe care ar trebui sa le aiba un club cu palmaresul si istoria Stelei, vom ajunge cu siguranta la alta concluzie. Andrey ar fi trebuit sa fie portarul care sa ii depaseasca pe cei numiti mai sus, nu sa fie inca un nume adaugat pe lista. Veteranul din poarta lui Bayern, Oliver Kahn spunea: "Un portar mare este acela care nu i-a goluri parabile". Tind sa ii dau dreptate. Andrey este tanar, motivat, dornic de performanta, poate chiar talentat. insa nu e de ajuns. Mai are de invatat. Trebuie sa invete insa foarte repede, pentru ca timpul trece, iar suporterii au deja destule exemple negative, nu mai au nevoie de inca unul!

No comments: