Saturday, March 24, 2007

Lobont > Stekelenburg by Andrei T

Pe langa "asasinarea brutala" a sperantelor intr-o minune la mondialul american, golul lui Kenet Andersson a marcat inceputul unei perioade intunecate pentru portarii din Romania. Dupa Prunea si Stelea, a aparut doar Lobont care nu a stat prea multa vreme pe la noi si s-a mutat in curtea lui Ajax.



In rest, cluburile si-au chinuit fanii cu indivizi carora le mai lipsea doar un nas rosu pentru a semana perfect cu bufonii de la circul Globus (incredibil autogolul lui Tibi Lung din Stefan cel Mare). Pe principiul "Ai lor sigur sunt mai buni", conducatorii echipelor romanesti au apelat la importul de goalkeeperi. Idee ce s-a dovedit neinspirata. Fie ca s-au numit Fouahmi, Delwarte, Gaev sau Carlos (ce teapa !!!), portarii de afara nu ne-au ajutat mai deloc.



Singurul care s-a descurcat, fara sa excleze insa , a fost Hamutovski. Lucrurile par sa se fi schimbat totusi. In afara de Coman, pe care l-am fi vazut cu siguranta la o echipa tare din vest martea si miercurea de la 21:45 daca accidentarile i-ar fi dat pace, au mai rasarit cativa portari autohtoni care merita atentie.

O explicatie pentru parcursul de senzatie al Vasluiului din acest sezon sunt evolutiile lui Cristi Haisan, probabil, viitorul produs de export al lui Porumboiu, dupa Vali Badea, Frunza si Croitoru. Reduta solida construita de Sabau la Bistrita este aparata de Calin Albut, portar care a contribuit decisiv la ascensiunea formidabila a micutei echipe ardelene. Mircea Bornescu este propunerea Craiovei pentru echipa nationala. " Pepe " din Banie a facut cateva meciuri renmarcabile sezonul acesta, cele mai importnate fiind impotriva Rapidului si lui Dinamo in retur.

Tricolorii mici sunt si ei pe maini bune. Costel Pantilimon, unul din pustii minune ai Timisoarei care au scos un egal cu viitoarea campioana, Dinamo si Ciprian Tatarusanu de la Gloria Bistrita sunt doi tineri talentati si laudati de multa lume din fotbal. Asadar, in viitor vom avea de unde alege " 1 " pentru Romania.

P.S.
Singurul capitol la care suntem superiori in disputa cu Olanda este cel al portarilor. Lobont - Coman > Stekelenburg - Timmer

No comments: