Saturday, March 17, 2007

A fi sau a nu fi in Champions League by Cornel


Meciul de la Petrosani a adus fata in fata sperantele de a face istorie ale Clujului cu dorintele de salvare ale Jiului.

In primele minute de joc petrosanenii nu au reusit nici sa treaca de centrul terenului, in timp ce echipa lui Bergodi a presat in continuu, fiind aproape de deschiderea scorului prin sutul lui Surdu (‘5) si lovitura de cap din careu a lui Frunza (‘7). Primul gol al partidei a intrat in poarta lui Curca (‘10). Coroian i-a pasat lui Semedo, care a inscris simplu din doi metri. Jiul a schimbat tactica in incercarea de a reveni, iar in minutul 20 Stancioiu s-a opus la ocazia de gol a lui Dulcea. Cateva minute mai tarziu, Mihart a deviat periculos cu capul pe spate, insa mingea s-a scurs pe langa poarta. Cel de-al doilea gol al partidei a fost inscris tot de clujeni. Frunza a profitat de iesirea hazardata a portarului gazdelor si “a aruncat” o minge in careul mic, iar Surdu, nemarcat, a punctat pentru 2-0 (‘36).

In repriza secunda Jiul s-a straduit sa marcheze macar un gol, insa apararea clujenilor s-a dovedit impenetrabila. Ocazia reprizei a apartinut tot CFR-ului. Dupa o incursiune pe partea stanga, Surdu i-a centrat ideal lui Didi, dar sutul sau a nimerit bara (‘71). Oliveira a ratat la randul sau alte doua ocazii de a mari avantajul echipei sale (’76 si ‘79). Baietii lui Marin Tudorache s-au straduit sa marcheze macar un gol, insa incercarile lor nu s-au concretizat.

Clujul a ramas pe podium si e tot mai aproape de visul european in timp ce Jiul e tot mai nevoita sa se obisnuiasca cu ideea de matineu.

No comments: