Sunday, March 25, 2007

Se poate! Hai sa vrem! by Cornel


Nationala a obtinut un punct pretios dupa un meci crancen, dar lipsit de fantezie, pe terenul olandezilor.

Prima repriza a inceput promitator pentru noi. In minutul 2 Goian a trimis cu capul, peste poarta, in urma unei lovituri libere din coltul careului. Baietii lui Piturca au ramas in atac, insa sutul “sanatos” al lui Marica nu l-a invins pe Stekelenburg (‘5). Mai tarziu, acelasi Marica a patruns in careu. Presat de Bouama nu a reusit sa suteze decat pe langa poarta, din cadere. In minutul 33 Goian a primit o minge in figura cazand la pamant, iar Robben a continuat jocul in loc sa dea minge in afara, incingand spiritele. Mutu l-a salvat practic pe Robben de furia coechipierilor sai. Van der Vaart l-a ochit si el pe Lobont, insa sutul olandezului a trecut pe langa(‘36).



A doua repriza a adus o inviorare in jocul batavilor, care au tinut permanent sub presiune careul nostru. In minutul 57 Robben a sutat periculos din afara careului, dar nu a reusit sa sparga gheata. Trei minute mai tarziu, Babel a patruns periculos in careu, centrarea lui oprindu-se in Goian. Mutu si compania au raspuns pe contraatac, dar sutul centrare al atacantului Fiorentinei a fost retinut de portarul gazdelor, care au dominat teritorial, dar fara rezultat pe tabela. Imaginea unei posibile victorii stralucea in mintile tuturor romanilor. Nici sutul la coltul lung al lui Mutu si nici lobul de la centrul terenului al lui Cocis (90+1) nu au reusit sa scuture plasa lui Stekelenburg.

La sfarsit, vizibil entuziasmat, Piturca declara ca suntem favoriti la castigarea grupei. Din pacate drumul pana la capatul calificarilor e lung si mai ales anevoios.

No comments: