Thursday, March 15, 2007

Celta a vazut Werde(r) in fata ochilor by Cornel


Dupa 1-0 pentru Werder in tur, echipa lui Gabi Tamas s-a prezentat la Bremen cu gandul la situatia neagra din campionat si fara mai multi titulari.

Cele doua echipe au pornit meciul cu frana de mana trasa, practicand un joc de asteptare, fara ocazii de poarta notabile. Prima oportunitate de a inscrie apartine nemtilor (‘22), dar Almeida nu a nimerit spatiul portii lui Esteban, portarul de Cupa UEFA al Celtei. Spaniolii au raspuns prin sutul din afara careului al lui Jorge (‘30), insa si de aceasta data tabela a ramas neschimbata. Pana la pauza cele doua echipe au “desenat” un joc incetosat si fara faze de poarta, intrandu-se la cabine cu un scor alb.

Werder a intrat pe teren mai decisa in a doua jumatate, iar acest lucru s-a resimtit si pe tabela. Asa cum o facuse si la Vigo, portughezul Hugo Almeida a deschis scorul si pe Weserstadion cu o lovitura de cap, ajutat de iesirea gresita a lui Esteban (‘48). La 1-0, spaniolii au marcat, dar golul sperantei a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid. Nemtii au fortat pentru majorarea scorului, si chiar daca Yago a scos o minge de pe linia portii, iar cateva minute mai tarziu portarul spaniolilor a balbait o minge in afara portii, inevitabilul s-a produs. In minutul 61, Fritz a taxat greseala lui Nene si a dublat avantajul gazdelor cu un sut din interiorul careului. Inca un roman, Tamas, paraseste competitia numarul 2 in Europa...in 2006 pe vremea asta visam la sfertul Uefantasticilor Romaniei...

Marcator a doua din cele trei goluri ale confruntarii, Almeida a fost eroul dublei Werder - Celta, iar echipa sa merge in sferturi si se anunta ca o candidata serioasa la castigarea Cupei Uefa.

No comments: