Sunday, March 25, 2007

Un punct cat o bulina by Andrei T


Sa ne bucuram pentru punctul obtinut in Olanda. Merita. Baietii nostri, multi veniti dintr-un campionat in care tusa inca se mai traseaza cu ajutorul maturii, au transformat niste fotbalisti de la Barcelona, Milan, Ajax sau Chelsea ale caror venituri se cantaresc, nu se numara, in simpli jucatori de fotbal.

Huntelaar da intr-un sezon mai multe goluri decat Tsigalko la Championship Manager (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc), dar contra Romaniei a parut ca nu poate inscrie nici daca se juca in continuu pana la partida retur. "Arianul" Robben mai avea putin si isi rupea singur un deget, doar-doar i s-o face mila domnului doctor Merk si il va trata cu un penalty. Piturca a dovedit ca stie sa aseze perfect o echipa in teren, nu doar "sa faca arogante". Si asta in patria uneia dintre cele mai bune scoli de antrenori din lume.

Si ar mai fi ceva pentru care ar trebui sa ne bucuram: noul Mutu. Broni (porecla din perioada junioratului) a fost asa cum ii place unui "clasic" in viata sa spuna, razboinic adevarat. Am avut senzatia la un moment dat ca vad un film din trilogia Matrix, cu Mutu in rolul agentului Smith. Era peste tot. Sarea la cap in atac, ii pasa de la mijloc lui Marica dupa care baga o alunecare zdrava aproape de poarta lui Lobont. Nu a stralucit ca in alte meciuri dar si-a respectat promisiunea de dinaintea partidei: "Vom face totul pentru a nu pierde". Iar momentul de la sfarsitul jocului a fost cu adevarat impresionant.

1 comment:

adrianpopa said...

Cu patos! Bravo! Numai cu asemenea oameni se mai poate face ceva in tara asta :)) Acum serios, a iesit la iveala shuporterul din tine. E normal, avem de-a face cu echipa nationala. Mutu a jucat asa cum ar trebui sa joace mereu in meciurile tari.

PS: Pe Tsigalko nu-l face nimeni, tata!!!