Friday, March 30, 2007

Rapid- Steaua - derby-ul tramvaiului 41 by Andreea


Rapid-Steaua ramane un derby, al orgoliilor, Uefantastic sezonul trecut, dar mai ales pentru Champions League in acest sezon.

Cele doua echipe sunt la egalitate perfecta: 12 victorii, 8 egaluri si numai 3 infrangeri si ocupa in clasamentul Ligii I locuri apropiate - Steaua 3, iar giulestenii pozitia a 4 a. Singurul lucru care le desparte este golaverajul, echipa lui Razvan Lucescu are cu 3 goluri mai multe primite. 2 aprilie 2003 este data ultimei infrangeri a Rapidului in fata campioanei en titre.

Mircea Rednic castiga al 3 a titlu din istorie pentru echipa de sub podul Grant. 2-1 a fost atunci pentru alb-visinii atat in Giulesti cat si pe Ghencea.

In ultimii 5 ani, in meciurile directe dintre cele doua echipe s-au marcat 21 de goluri, dintre care 11 inscrise de echipa patronata de George Copos.

In intreaga istorie, Steaua si Rapid au jucat 97 de meciuri. Rapid are 24 de meciuri castigate iar Steaua 29. Pe Giulesti s-au disputat 48 de partide cu 16 egaluri. Rapid are in palmares 15 victorii iar Steaua 17.
Tramvaiul 41 va lega duminica inca un derby Rapid - Steaua, cu o insemnatate aparte pentru Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu care se lupta pentru posturile lor.

No comments: