Tuesday, March 27, 2007

Romania- Luxemburg-meci de antrenament?! by Andreea


Meciul de la Piatra-Neamt pare pentru tricolori un meci de vacanta. Luxemburg a participat mereu in preliminariile CM si CE, exceptie fiind prima editie. La debutul la un Campionat European, in 1964, nationala Marelui Ducat a ajuns pana in sferturi, eliminand in optimi Olanda.

Singura campanie de calificare notabila a fost cea pentru EURO 1996- 10 puncte si 3 victorii, una in fata Cehiei, viitoarea vice-campioana europeana. In preliminiariile pentru EURO 2008, luxemburghezii nu au adunat nici un punct insa au cedat la limita in fata Olandei si Bulgariei.

Romania s-a intalnit cu Luxemburg si in prelimirariile ratate de nationala noastra pentru EURO 2004. In meciul de la Bucuresti ne-am impus cu 4-0 , goluri narcate de Bratu, Ganea, Pancu si Mutu. In deplasare am invins cu un zdrobitor 7-0, marcatori - Contra, cu un hatric, Moldovan de 2 ori, Radoi si Ghioane.

In topul FIFA Romania se afla pe pozitia a 14 a in lume si a12 a in Europa iar adversarii de maine ocupa locul 178 in lume si penultimul pe continennt. Fotbalistii care alcatuiesc natioanala Luxemburgului activeaza in cea mai mare parte in campionatul intern, iar 4 dintre ei in strainatate- Germania si Franta. Cel mai cunoscut jucator este Jeff Strasser care evoluaza la Metz. Luxemburghezii sunt semiprofesionisti ei avand si alta meserie pe langa cea de fotbalist.

No comments: