Thursday, March 15, 2007

Ultimul concert de Mozart by Andrei R


Ultimele acorduri, ultima simfonie, ultimul sunet al zapezii. Pentru Fritz Strobl, care nu va mai fi vazut niciodata intr-un concurs de Cupa Mondiala. A spus ADIO sportului sau preferat, cel care l-a facut celebru, care l-a urcat pe cele mai mari podium-uri din lume.

Si n-a facut-o oricum. Chiar a vrut sa arate ca a fost ultimul concert dat de Mozart. A imbracat hainele idoului sau si s-a lansat in ultima cursa. Ultimul concert a fost doar pentru aplauze. A coborat intr-o simfonie de aplauze. Sustinatorii n-au uitat ce a facut pentru schi si nu degeaba l-au numit BIG FRITZ. Retragerea s-a intamplat in Elvetia, si nu in patria sa Austria, dar in schi nu exista ura, numai apreciere pentru frumos si laude pentru un campion.

O medalie de aur la coborare la Olimpiada si peste 30 de podium-uri in cariera. E suficient pentru un “compozitor” al simfoniilor pe zapada. “Daca Fritz e in forma, nu il bate nimeni la coborare” spunea un alt schior celebru – Lasse Kjus. Si asa este. Cand a avut nevoie a tras din greu pentru a arata ca este cel mai bun. Ca il poate depasi si pe marele Hermann Meier.

Fritz s-a retras. Raman altii care trebuie sa ii urmeze exemplul. N-a deranjat pe nimeni, nu a jugnit pe nimeni si a fost printre cei mai iubiti schiori pe partie. Urmele pe care le-a lasat pe zapada vor ramane mereu. Fanii stiu ca odata au avut un idol care nu i-a dezamagit. Fritz Strobl.

No comments: