Saturday, March 17, 2007

Miercurea Ciuc, capitala hocheiului romanesc by Mitza


Sport Club a castigat si partida cu numarul cinci a play-offului Ligii Nationale de Hochei. Ciucanii s-au impus cu scorul de 5-4 chiar pe patinoarul Mihai Flamaropol din capitala, castigand astfel titlul cu numarul 9.

Meciul 5 al finalei a inceput furtunos, ciucanii reusind sa deschida scorul prin Filip dupa numai 12 secunde de joc, dupa o superba actiune individuala. Stelistii nu au stat prea mult pe ganduri si au reusit egalarea la un minut dupa golul harghitenilor. La finele primei reprize, slovacul Peter Filip si-a aratat din nou valoarea inscriind inca un gol dupa o actiune personala de exceptie. Perioada a doua a inceput bine pentru ros-albastrii, care au si egalat in mintul 27 prin Zabludovski. Ciucanii au intrat totusi cu un avantaj de un gol la cabine, grazie reusitei norocoase a lui Szabolcs din minutul 39.

In ultima repriza, harghitenii s-au distantat la doua goluri, Szabolcs reusind dubla in minutul 50. Stelistii au reusit sa reduca din diferenta prin Lupascu, in minutul 56, insa peste numai un minut, ciucanii au refacut diferenta de doua goluri prin Elekes. Pana la final, ros-albastrii au mai marcat o singura data prin Geru, in minutul 59, insa era mult prea tarziu. Cu scorul general de 4-1 Sport Club reuseste sa se impuna intr-o maniera categorica in fata Stelei, care a anuntat la finalul meciului ca se va desparti de cativa veterani. La Miercurea Ciuc sarbatoarea a fost pana dimineata si jucatorii au ajuns si ei la ora 4. Peste trei mii de oameni au facut noapte alba si au cantat pana in zori in onoarea noilor campioni.

No comments: