Tuesday, March 20, 2007

Elton si Liviu Ganea by Marin

Sa debutezi cu gol la Steaua sau Dinamo e un lucru mai rar si spectaculos, dar doi baieti, aparuti din senin, au reusit acest lucru. Retetele sunt diferite: stelistii au umplut conturi braziliene si nu prea pentru micul Elton, in timp ce Dinamo baga bani putini, dar mai demult, pentru cresterea unui nou Ganea.



Steaua si Dinamo sunt in mare criza de atacanti, de idei, de joc, de management, de tot. Elton si Liviu Ganea, doua nume care nu insemnau nimic in Romania acum o luna, au salvat investiile de milioane facute in ultima vreme. Brazilianul a fost adus de MM de peste mari si tari si i-a dedicat golul de la Craiova mentorului sau printr-un plonjon in brate. Micul Ganea a sarit si el, dar in bratele tatalui sau, care s-a bucurat acasa pentru reusita "a la Van Basten" (ca tot suntem in febra meciului cu Olanda) de la Arad. Era normal sa fie asa, pentru ca Rednic a incercat toate variantele posibile pentru inlocuirea golgeterului sau din tur, Ionel Ganea, dezertat la cateva statii de metrou mai departe.

Butt, venit cu fizicul lui Maradona inainte de operatie, Bangoura, certat cu antrenorul sau din liga a doua engleza, Darwin Caicedo, fugit de frig inapoi in Ecuador, sau alte nume "sonore" l-au refuzat. Melodia "Retur" cantata atat de fals de celebrul "N&D" l-a obligat pe vrajitorul din tur, Rednic s-a schimbe partitura. Danciulescu a fost inlocuit de un pusti, Liviu Ganea. Mirosul de iarba proaspata de la Arad l-a injectat cu optimism pe micul Ganea, care la prima atingere a lovit naprasnic. Danciulescu a aplaudat amar de pe banca si o va face in continuare, pentru ca Rednic isi risca investiile si fostul capitan ii strica jocul in acest moment.



Pentru cei doi urmeaza meciuri foarte importante si viata ii va aduce fata in fata chiar in ajunul Pastilor. Pe 7 aprilie, in Ghencea, va fi un meci capital pentru Elton si Liviu Ganea. Micul brazilian va fi pentru prima oara in fata fanilor stelisti, in timp ce micul Ganea are sansa de a demonstra ca nu trebuie sa luam atacanti de prin tari pe care le cautam cu lupa pe harta.

No comments: