Saturday, March 10, 2007

Steaua din beci by Marin


Steaua este acum intr-un beci. E frig, s-a saturat sa strige ajutor, ca nimeni nu s-a grabit sa o ajute (nici macar Augustus, ca in finalul campionatului trecut) si prin fortele ei nu se poate ridica in picioare. Umezeala ii loveste simturile si singurul ei om care ar putea sa o faca din nou stralucitoare isi jeleste tatal si in plus mai are multe luni pana sa poata lovi corect mingea, asa cum a facut-o la Kiev sau Lyon.

Steaua fara Dica arata ca Romania fara Hagi, nu poate sa surprinda prin nimic, lupta cu morile de vant si vine la Constanta cu "gandul de a face un rezultat bun", nu de a castiga. Victoria e ceva utopic pentru Olaroiu in 2007 si daca n-ar fi fost sclipirea lui Vali Badea am fi asistat la un nou Vaslui. Andrey a gafat din nou asa cum s-a inamplat si in Moldova, dar parca nimeni nu mai striga asa cum o facea pe vremea lui Carlos. De ce? E simplu, a inceput lumea sa se obisnuiasca cu gafele portarilor imbracati in tricoul in care Duckadam i-a hipnotizat pe Alesanco, Pedrazza, Picchi Alonso si Marcos. In 2007, daca esti stelist te astepti ca portarul sa faca parte din galerie, nu sa te scoata din belele. Constanta a fost un nou moment de tristete pentru Steaua: 8 meciuri consecutive fara victorie in deplasare. Nici macar regizorii de Hollywood nu s-au gandit sa faca un film "Agentul 008", ca o continuare la blockbusterele cu James Bond, dar el exista in Ghencea. Cu Oli si MM in continuare va avea noi episoade haioase si desfacatoare de multe beri in Giulesti si la Cluj. Steaua creeaza putin, se orienteaza greu pe teren, creierul echipei lipseste si atacantii innoata chiar daca sunt la Constanta sau Vaslui.

Elton e solutia? Vom vedea, dar pana atunci MM trebuie sa raspunda pentru aiureala lui Carlos...pardon Andrey si pentru musafirul de pe teren, Saban. Stiti ca una dintre cele mai cool meserii pe care le alegeam in vizite cand eram mici era "musafir"? E Saban si-a ales-o la 27 de ani, pe banii si nervii a milioane de suporteri stelisti. Cand spun "Vine, vine primavara" ma gandesc la ceva infloritor si caldut. Steaua lui Oli arata de parca ar fi lovita cu capul de un iceberg si cazuta pe fundul Marii Negre. Pana atunci, Bergodi a terminat aseara pentru prima data in viata o sticla de Chianti si a dat cateva telefoane in Italia sa vada cum mai merge camera la Roma, ca visul de a juca "Olimpico" impotriva echipei la care a fost capitan, Lazio, in preliminariile Ligii Campionilor nu e chiar asa de greu de realizat.

No comments: