Tuesday, March 20, 2007

Trenul Bistrita - Moralitate, via Sabau by George


Sezoane la rand, Gloria Bistrita a fost pentru microbisti un simbol al raului. O exagerare, tinand cont ca jocurile s-au facut tot timpul la Bucuresti. Dar pasiunea exacerbata pentru marile forte din capitala a facut ca gruparea ardeleana sa fie demonizata pe nedrept. Bistritenii aveau si ei o parte din vina, dar se si pricepeau la fotbal. Nu credeti? Uitati-va la clasament! Conducatorii sunt aceiasi la Bistrita, insa metodele de a urca in ierarhie sunt de aceasta data transparente!

Gloria Bistrita. Ioan Ovidiu Sabau. Jean Padureanu. Alaturarea celor trei nume parea in urma cu cativa ani imposibila. Din varii motive, insa cele mai multe tineau de moralitate. Cand au hotarat sa se rupa de practicile din trecut, conducatorii ardeleni s-au orientat repede si au dat o dubla lovitura: si sportiva, si din punct de vedere al imaginii.

"Motul" antrenase pana atunci numai 2 echipe, Universitatea Cluj si Gaz Metan Medias, dar la ambele si-a dovedit abilitatile manageriale. A facut performanta cu tineri si a stiut sa motiveze jucatori care erau considerati pierduti pentru fotbal. Lucrurile au stat la fel si dupa venirea la Bistrita. Sabau s-a apucat de construit. Sezonul trecut, Gloria a terminat pe locul 10.

In aceast sezon, bistritenii sunt dupa 23 de etape pe locul 5, la 4 puncte de Rapid si Steaua. Cu salarii ridicole fata de cele oferite de marile echipe din capitala si cu o buna parte din jucatori imprumutati, Gloria depaseste obstacol dupa obstacol si se indreapta catre cupele europene. De nu va fi Cupa UEFA, va fi probabil Intertoto. O rasplata pentru Nelutu Sabau si pentru fotbalistii sai. A, era sa uit! E o rasplata si pentru cei care au avut curajul sa schimbe macazul!

No comments: