Sunday, March 25, 2007

Nicky Hayden, la al doilea esec by Aly


Sezonul 2007 nu a inceput foarte bine pentru Nicky Hyaden. In prima etapa din Qatar a terminat pe locul 8, iar azi, la Valencia a reusit sa se pozitioneze pe locul 7. Rossi, principalul sau adversar, a reusit in cele doua etape de pana acum un loc secund si o victorie cu Yamaha. Grand Prix-ul din Spania i-a mai urcat pe podium pe coechipieri celor doi, Dani Pedrosa pe doi si Colin Edwards pe trei. Urmatoarea etapa: Grand Prix-ul Turciei, pe 22 aprilie.

Anul trecut, pustiul minune din Kentuchy a pus capat hegemoniei de 5 ani al lui Valentino Rossi, castigand titlul mondial la Moto GP. In vacanta de vara s-a operat la umar, a mai cazut de cateva ori la teste, dar spera ca anul acesta victoria in fata lui Il Dottore sa fie la o diferenta mai mare de 5 puncte. In 2006, Hayden a dominat clasamentul mondial impreuna cu Honda, dar in penultima etapa, cea din Malaezia, a fost acrosat de Dani Pedrosa, coechipierul sau, si a cazut. Hayden isi pierduse speranta de a castiga titlul, dar in ultima etapa, la Valencia, Rossi a cazut si el incercand sa recupereze dupa un start mai prost si s-a clasat pe locul 13. Hayden a reusit doar locul trei in acel Grand Prix, dar a fost suficient pentru a-si adjudecat primul sau titlu mondial. Cu doar un sezon in urma acesta se clasa pe locul trei in clasamentul general, in urma lui Valentino Rossi si a lui Marco Melandri.

De cand un conational a castigat titlul la MotoGP, americanii au devenit mai interesati de acest sport. Ca urmare, Hayden va fi starul unui reality show la MTV. Televiziunea muzicala il va urmari pe campionul mondial en-titre la toate cursele din acest an, acasa in Kentucky si la actiunile sale de promovare prin toata lumea. Nicky mai are doi frati motociclisti profesionisti, care concureaza in campionatul american si alte doua surori. Este nascut cu o zi inainte de campionul de Fomrula 1, Fernando Alonso, pe 30 iulie, 1981, iar idolii sai sunt Lance Armstrong, Bubba Shobert si Will Davis. Numarul sau de pe tricou, 69 este acelasi cu cel purtat de tatal sau. Deseori, acesta glumeste ca numarul poate fi citit si invers, atunci cand cade.

No comments: