Wednesday, March 28, 2007

Romania - Luxemburg: 3puncte, artificii, 3 goluri by Cornel


Meciul de la Piatra Neamt le-a dovedit oficialilor FRF, ca nu au gresit in alegerea arenei de disputare a partidei cu Luxemburg. Mai presus de maniera in care s-a castigat sau de jongleriile lui Zicu, a fost publicul “virgin” de nationala. Patimas, euforic si neatins “live” de marile lufturi ale generatiei actuale.

Cum era de asteptat baietii lui Piturca au inceput in forta asaltul asupra portii lui Joubert. Oaspetii au depasit de cateva ori centrul terenului, dar s-au intimidat in apropierea careului in care Lobont a somat. Apararea la offside a luxemburghezilor a functionat destul de bine in prima parte a jocului, jucatorii nostri fiind surprinsi de foarte multe ori in ofsaid, gratie unui asistent care a refuzat painea cu sare de la primirea in Moldova si ridica fanionul de fiecare data i se facea foame. Liderul Mutu a fost cel care a reusit sa sparga gheta(‘25). Dupa o recuperarea a lui Cocis, Zicu a pasat perfect pe culoar si atacantul Fiorentinei l-a invins pe Joubert. In minutul 35, acelasi Mutu a ratat sansa de a mari diferenta, dupa o interventie disperata a lui Bigard. Zicu a trecut pe langa posibilitatea de a-si trece numele pe lista marcatorilor(‘38) cand Hoffmann s-a opus lui 2-0. “Briliantul” a fost faultat clar in careu in prelungirile primei reprize (‘45+2), dar arbitrul nu a acordat nimic.
Repriza secunda a inceput cum nu se putea mai bine. Contra a primit o pasa in viteza de la Zicu, si dupa ce atrecut de trei adversari l-a invins pe Joubert cu un sut la coltul scurt. Oaspetii au avut la randul lor cateva lovituri libere, insa niciuna nu s-a dovedit periculoasa. In minutul 77, Zicu a preluat o minge in careu, dar a intarziat momentul sutului, a vrajit mingea si a trimis spre poarta cu piciorul de sprijin, dar golul a fost evitat de un fundas cu pretul unei accidentari. Ocaziile mari au continuat, iar in urma unui corner, mingea a intrat in poarta, dar Goian a gresit poarta si i-a dat arbitrului iluzia ca a respins de pe linie. Scorul a ramas 2-0, desi golul a fost valabil. Goian a aratat ca e mai mult decat fundas, expediind din foarfeca o minge deviata de Marica pentru 3-0.
Bucuria suporterilor a atins apogeul la finalul partidei, victoria a fost sarbatorita cu artificii nemaivazute in Romania de la calificarea Stelei in Champions League.

No comments: