Friday, March 2, 2007

Un Andrey Nazario in plus by Giova


Steaua a supravietuit la Constanta. MM se agita fara sa se ridice de pe banca, Oli are privirea unui om incoltit, dar a venit salvatorul Andrey. Cu figura unui copil care se desparte cu greu fusta mamicii, atunci cand bunicuta e plecata la cumparaturi, brazilianul din poarta Stelei a facut de toate in meciul cu Otelul, dar mai ales l-a hipnotizat la loviturile de departajare pe Ramses Gado, romanul cu nume venit din povestile de la Piramide.

Vorbeste portugheza, ca si Carlos, dar si-a uitat trabucul si paharul de whisky pe o masuta din Sao Paolo. Andrey este un mare castig pentru Steaua. Nu se pierde cu firea cand ii sare mingea din piept la o lovitura libera si reuseste sa ramana concentrat chiar daca este depasit de vreo minge. Steaua a castigat aseara un meci mai greu decat cele din Liga cu Dinamo Kiev. Otelul lui Grigoras, o armata de mercenari culesi cu grija din Lituania pana in Coreea de Sud cu escala prin Burkina Faso, a aratat ca o masinarie bine unsa. Szekely, Giurgiu, Kim, Labukas si Nogo i-au hartutit permanent pe oamenii care au stralucit in toamna la Kiev, dar de atunci castiga doar in meciurile fara miza.

Gigi Becali nu a venit la Constanta si a calculat bine. Daca apunea Steaua lui, nu era nevoit sa ia decizii pripite si la nervi sa-l trimita pe Olaroiu impreuna cu MM pe jos pana la vila din Pipera a antrrenorului. Gigi nu mai e cel de altadata. Mai zice el uneori ca echipa joaca "turca", ca Radoi tre sa joace fundas ca altfel Oli isi cauta de lucru, dar are acum inteligenta sa discute pe ascuns cu Hagi. Acum 3 ani, Gigi chema toate televiziunile la viloiu din Pipera si il arata pe Hagi cum iesea de la el ca pe un trofeu de vanatoare. MM o sa sara prin presa ca el l-a adus pe Andrey, ca uite ce ochi de scouter are, ca doar el putea sa faca minunea asta. Totul e sa nu-l enerveze pe Gigi, ca i-a mai spus latifundiarul lui Piti ca de aia l-a angajat, sa faca transferuri pentru Steaua.

Si, sincer, diferenta dintre Piturca si MM este ca actualul selectioner are in spate mult fotbal cu miros de iarba, nu de trabuc venit din Cuba. Andrey este un castig, dar ce ne facem cu Saban care isi da cu stangul in dreptul mai abitir ca un copil de clasa a 4-a?

No comments: