Sunday, April 1, 2007

Sah la...tura by Marin


Dinamo este o echipa de pluton care traieste din amintiri, CFR Cluj castiga si reduce diferenta, Steaua se impune cu "ajutorul lui Dumnezeu" cum striga Gigi si acum prin Giulesti incercand sa-l convinga pe Copos sa nu mai pacatuiasca, iar Rapidului i-au fost retezati genunchii de omul numarul unu, Dani Coman.

Aoleo, n-am zis nimic de Vaslui...noroc ca nu sunt comentator la National TV ca altfel intra Porumboiu (nu vi se pare un nume potrivit pentru un milionar din agricultura?) peste mine in cabina si ma agreseaza de nu ma vad. Scuze pentru paranteza...Vasluiul e o echipa muncitoare, cu un antrenor de moda veche, chiar daca isi cheama jucatorii la antrenament prin mess si atat! Venirea lui Hizo a trezit spiritul de luptator al jucatorilor de la Vaslui, care au reusit sambata sa puna piedica unui lider schiop.

Dinamo arata ca un monstru care nu are forta sa alerge, dar inainteaza din inertie. Rednic are multe probleme, dar la cea mai grea nu are solutii. Cel putin nu are solutii care sa fie aplaudate la oficiala plina de actionari care dau mai multe declaratii decat bani. Un atac Liviu Ganea - Lemnaru nu ar mira pe nimeni in Ghencea, avand in vedere forma in care se afla rapsozii N&D. Danciulescu a luat loc pe banca la meciul cu Vasluiul 90 de minute, chiar daca Rednic l-a azvarlit in lupta pe la mijlocul reprizei a doua, cat despre Niculescu el va duce la nunta din iunie cu diva de la MTV (fosta iubita a nepotului lui Gigi Becali) doua titluri, daca e baiat destept. Unul la fotbal, pentru ca Rednic e prea antrenor sa-l piarda si al doilea la rugby ca are aptitudini care merita exploatate, la cum executa in 2007 loviturile libere care i-au adus faima de killer.

Dinamo a mai pierdut 2 puncte in fata CFR-ului, care cu o noua sigla si cu un nou nume la stadion a avut noroc si a castigat cu 2-1 in fata Timisoarei. Iancu a luat-o rau razna si l-a pus antrenor pe Velcea pana la finalul campionatului in loc sa gaseasca o solutie eficienta. Singurul avantaj real este ca fostul fan al Rapidului ar putea sa joace gratis fotbal pe terenul sintetic al lui Velcea, ca la antrenorat...

Derby-ul din Giulesti a fost un lant infinit de greseli. Pai, 0-1 gol Thereau dupa o iesire la ofsaid fara cap a rapidistilor. Golul egalizator tras la indigo, marca Ganea. 1-2 a fost dupa o gafa a lui Dani Coman, care a facut cel mai slab meci de cand a venit la Rapid. 2-2, dupa ce Andrey a scapat sapunul, pardon mingea si victoria a fost ca urmare a unei iesiri incredibile a lui Coman. Prietenul lui Mutu ar fi fost driblat de Badea si cu tigara in gura si cu paharul de vin in mana, dar baiatul nu bea asa ca l-a luat la fuga si Ochirosii a finalizat. Nou motiv pentru MM sa-si strige in gura mare aptitudinile de manager general plenipotential. Mi-a placut Vali Badea, mi-a placut Paraschiv si de la Rapid, Viorel Moldovan, dar el a pierdut asa ca e trist.

Sah la...tura, ca pana la regina dinamovistilor CFR, Steaua sau Rapid trebuie sa mai astepte pasi gresiti.

No comments: