Monday, April 9, 2007

Dumnezeu nu stie fotbal by Mitza


Eu personal, cred ca Dumnezeu nu prea are treaba cu fotbalul. Si o sa incerc sa argumentez.

Am pornit de la declaratiile multor conducatori de cluburi, precum si a jucatorilor, care spun de atatea ori: ce-o vrea Dumnezeu. Dumnezeu in sus Dumnezeu in jos. "Meciul este greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reusi." Sau mai nou "Eu nu pot pierde in ajunul Pastelui, doar sunt neprihanit, pe cand marele dusman nu este." Frazele acestea ma duc cu gandul la un singur lucru, mai ales cand vad rezultatele finale ale unor intalniri. Dumnezeu nu stie fotbal. In schimb e un bun ironic, sau chiar un exhibitionist - in sensul de: EXHIBITIE, exhibitii, s.f. Faptul de a arata ceva in public in mod ostentativ.

De ce spun asta? Sa luam echipa Rapid, care merge brici (cu exceptia Vasluiului), pierde in Giulesti cu Steaua, intr-un meci in care era favorita certa. Apoi echipa Steaua, care cum necum, isi revenise in meciurile cu FC Arges si mai ales cu Rapid, dar pierde intr-o maniera categorica pe propriul teren in fata rivalilor din Stefan cel Mare. Si am ajuns la liderul Ligii 1, Dinamo Bucuresti, care la adapostul celor multor puncte avans fata de urmaritoare, face numai egaluri si intra intr-o evidenta criza de victorii. Pana cand? Pana vine pe Ghencea si le da o lectie ros-albastrilor. Nici o legatura!

Rezulta domnilor conducatori de cluburi, antrenori sau fotbalisti, ori ca Dumnezeu nu are habar despre acest sport, ori ca nu il intereseaza, ori ca face misto de noi. Mai bine investiti dumneavoastra bani in jucatori, antrenori sau centre de copii si juniori si lasati divinitatea sa se odihneasca si sa savureze linistita meciurile de fotbal. Totusi, daca stau sa ma gandesc mai bine .... poate tine cu CFR Cluj!

No comments: