Wednesday, April 25, 2007

Manchester – Milan 3-2 sau Duelul “baloanelor de aur” by Cornel

Manchester a castigat meciul de pe teren propriu impotriva Milanului fara mai multi dintre titulari si cu o aparare improvizata, depasita usor de italieni.
Englezii au inceput meciul in forta, echipa improvizata de Ferguson dand semne ca nu e departe de “original”. In minutul 6 Cristiano Ronaldo a trimis mingea in poarta din lovitura de cap, in saritura. Cateva minute mai tarziu acelasi Ronaldo l-a incercat din nou pe Dida, dar sutul sau a trecut pe langa. Dupa golul marcat precoce, Manchester a atacat in valuri si meciul parea sa devina o reeeditare a magistralei partide cu Roma din sferturi. Milanul reusit insa in cele din urma sa depaseasca socul primelor minute de joc, restabilind egalitatea dupa o faza senzationala in care Kaka a depasit doi fundasi in viteza, dupa care a sutat la coltul lung. Gazdele au incercat sa revina in avantaj, dar sutul lui Cristiano Ronaldo nu a reusit sa il invinga pe Dida (‘35). Dar cei care au inscris au fost tot italienii. Kaka si-a trecut in cont dubla, dupa ce a ramas singur cu Van der Sar in urma unei gafe de proportii a apararii lui Manchester. Dupa primirea celui de-al doilea gol elevii lui Ferguson nu au reusit sa-si revina, majoritatea ocaziilor pe care si le-au creat netrecand de 30 de metri.

In repriza secunda englezii au revenit in joc, in minutul 49, sutul portughezului minune a fost deviat in afara terenului. Un minut mai tarziu Carrick rateaza o ocazie imensa pentru Manchester, trimitand pe langa, din sase metri. Milanul a raspuns prin cel mai bun jucator al ei de pe teren, Kaka, brazilianul nereusind insa, modificarea scorului (’56 si ‘57). Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, englezii au reusit sa egaleze. Rooney a ramas singur cu Dida, dupa o pasa geniala a lui Scholes, iar portarul Milanului nu s-a putut opune golului. Portarul “macaronarilor” si-a aratat clasa respingand sutul puternic al lui Fletcher (‘64). Manchester a preluat controlul partidei, milanezii rezistand cu greu presiunii. Lovitura de teatru a fost data de senzationalul Rooney in primul minut de prelungire, cu un sut la coltul scurt din pasa neobositului Giggs.

Calculele lui sir Alex i-au iesit asa cum a anticipat. Constient de slabiciunea echipei sale, fundasii, acesta a declarat ca cea mai buna aparare pentru echipa sa este atacul, “scopul nostru este sa marcam un gol in plus fata de adversar”. Dupa 3-2 pe “Teatrul Viselor” pentru Manchester, meciul de pe “San Siro” se anunta a fi aprig, ambele echipe fiind favorite!

No comments: