Friday, April 27, 2007

Miroase a finala englezeasca by Cornel

E cert faptul ca in momentul de fata campionatul englez este cel mai tare din Europa. Trei din cele 4 echipe din careul de asi al “ batranului Continent” provin din Albion. Daca echipa lui Abramovici e cunoscuta pentru mana larga cu care face transferuri, Liverpool e singura echipa ”saraca”, ce reuseste constant sa atinga fazele serioase ala Ligii Campionilor.

Inceputul de joc a fost unul tipic pentru Premier League, cu pase lungi, direct pe varfuri, fara creatie si imaginatie. In minutul 9 gazdele si-au trecut in cont prima ocazie de a inscrie. Sutul puternic al lui Lampard din interiorul careului l-a nimerit chiar pe Reina. Cateva minute mai tarziu acelasi Lampard a irosit inca o sansa de a-si duce echipa in avantaj (‘23). Sutul sau de la distanta trecand la cativa centimetri de poarta cormoranilor. Reina nu s-a mai putut opune insa la sutul lui Joe Cole. Dupa un contraatac rapid al lui Chelsea, Drogba ii paseaza luii Cole, care de la 11 metri de poarta a deschis scorul pe Stamford Bridge (‘29). Pana la pauza baietii lui Mourinho au acceptat dominarea teritorila a oaspetilor, preferand sa forteze doar pe contraatac.
La iesirea de la vestiare elevii lui Benitez au intrat pe teren decisi sa restabileasca egalitatea. In minutul 55 a expediat o torpila, respinsa in corner de Cech. De partea cealalta, Joe Cole l-a incercat pe portarul lui Liverpool cu un sut la coltul scurt, fara rezultat insa (‘76). “Albastrii” au fortat desprinderea, dar voleul lui Lampard a fost respins in corner de Reina (‘82). Drogba a fost cat pe ce sa dea lovitura de gratie in ultimul minut de prelungire, cand portarul lui Liverpool a iesit gresit la un corner.

Dupa prima mansa a semifinalelor e greu de intuit cine va castiga biletele de Atena. Atat Liverpool cat si Milan, invinsele primului act, avand sanse sa spere inca la trofeu. Aspect deloc benefic pentru Dinamo.

No comments: