Tuesday, April 17, 2007

Romania lui Gigi by Marin


V-ati uitat vreodata in WC dupa ce ati petrecut 30 de secunde de relaxare intestinala pe el? Scuzati grotescul, dar asa arata Romania in ultimele luni! Haosul din politica se uita in oglinda si rade de unul si mai mare in fotbal. Dumnezeu s-a transformat in moneda de schimb pentru orice dorinta a mai mariilor din fotbal, sa tii post e deja un port-boneur pentru vreun meci important, in timp ce jucatorii, antrenorii si suporterii sunt doar martori la mataniile mediatice ale unor indivizi obscuri, pentru care verde inseamna dolar si nu iarba care ii imbogateste.

1. Gigi Becali - patron si pastor a tot ce inseamna Steaua. Il vrea pe Dumnezeu aliat si crede ca daca ii spune numele de 365 de ori pe zi, norocul sau va creste cat al altora intr-un an. Echipa nu merge, dar el nu cauta cauzele unde l-ar gasi orice om care intelege cat de cat fotbalul. Oli e priceput ca doar era bun si in saracia de la FC National. MM l-a adus pe Ghionea sau Nicolita, deci Saban e de vina ca a venit singur la Steaua si karma negativa il face sa nu prinda niciun mijlocas decat la cabine. Argaseala n-ar nicio treaba cu meciurile in timpul lor, el se ocupa in afara celor 90 de minute. Sa nu-l uitam pe Radoi, pentru care Jocurile Olimpice din 2012 il asteapta la proba wu-shu.

2. George Copos - cofetar, botanist si patron la echipa saracilor din Giulesti. Ei saraci, el bogat. Ei cu foame de victorii in fata Stelei, el cu foame de bani. I se spune domnul "Presiune", dar Ceahlaul asteapta si acum 4.000 de euro din transferul lui Burdujan de pe vremea cand computerul era un lux la NASA. Presiunea o face Liga pe Rapid si nu Rapid pe clasament si titlul de campioana, ca daca domnul George nu plateste banii lui Pinalti se duce naibi si Cupa Romaniei si Pandurii zburda in finala fara batalie.

3. Cristi Borcea - butelist, manelist, Shakirist si manager de succes la Dinamo. Joaca bine rolul de imagine a clubului, ca paravan la toate afacerile dubioase care se fac prin spatele trabucului sau. Dinamo are 10 puncte fata de locul doi datorita unui singur om...de fapt doi. Rednic in primul rand, care a facut instructie prin vestiar si a trezit niste jucatori pe care nici sotiile nu-i mai vedeau fotbalisti si se temeau pentru shopping-ul dintre meciuri. Al doilea este Ganea, care a dat 14 goluri in tur si a dat o liniste incredibila pentru baietii transformati de suporteri in spartani. Borcea mai are sa faca striptease la sarbatoarea titlului cu numarul 18 si se califica pentru titlul de bufonul anului, langa cei doi de mai sus.

4. Adrian Mititelu - smenar, proprietar de ziar, patronul haosului de Craiova. Fane Stoica incearca, dar nu are cu cine. N'Jock pare monstrul din Lockness scapat de sub control, micutul Woobay a inteles ca Romania nu e Cipru si mai da goluri doar cand are in fata proprii coechipieri la antrenamente, iar ceilalti tanjesc dupa libertatea de la Caracal, cand nicio femeie nu scapa de avansurile fotbalistilor de la FC din localitate.

Despre Mitica, Nasu, Paszkany, Iancu si alti profitori de urma acestui sport extraordinar numai de bine...ca doar si ei sug de la aceeasi mama: mingea!

No comments: