Sunday, April 15, 2007

Oltchim-ul, cu un picior in finala Cupei Cupelor by Aly


Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, formaţia ungară Ferencvaros Budapesta, cu scorul de 36-23 (18-14), in manşa tur a semifinalelor Cupei Cupelor.

Romancele au condus tot timpul, iar putin dupa mijlocul primei reprize, unguroaicele au reusit sa egaleze (9-9). Oltchimul s-a detasat apoi vizibil prin golurile Ramonei Maier (9), Ionelei Gîlcă (8), Stelutei Luca (7), Adinei Meiroşu (5), lui Elisei-Ardean (3), Roxanei Gatzel (2), lui Beşe (1) şi Vădineanu (1). Cu doua minute inainte de final jocul a fost intrerupt din cauza a doua grave accidentari. Luminita Hutupan a lovit-o puternic in tampla dreapta pe Roxana Gatzel, in incercarea de a intercepta o minge aproape de mijlocul terenului, iar Steluta Luca a lovit-o involuntar peste fata pe Szucsanszki, care a facut o hemoragie nazala.

In acest moment, prin diferenta zdrobitoare de scor, Oltchim are prima sansa la calificarea in finala Cupei Cupelor. Acolo, ea va intalni castigatoarea dintre Byassen (Norvegia) si Union Ribarroja (Spania). Pana atunci, romancele mai au de disputat returul cu Ferencvaros Budapesta, pe 22 aprilie, la Budapesta, de la ora 19.00.

No comments: