Thursday, April 5, 2007

Roma redivivus by Cornel

Meciul de pe Olimpico a pus fata in fata doua echipe cu situatii diferite in campionat. Manchester e pe primul loc la o distanta de sase puncte de locul doi, ocupat de Chelsea, in timp ce in Italia, Inter e campioana certa, datorita avansului uluitor de 20 de puncte.

Roma a inceput fulminant partida, in minutul 1 beneficiind de prima lovitura de colt. Cateva minute mai tarziu, “Zorro al nostru”, Chivu a executat excelent o lovitura libera de la 25 de metri. Mingea a trecut la cativa centimetri de poarta lui Van der Sar (‘25). Portarul oaspetilor a fost “incercat” in cateva situatii prin suturi de la distanta, insa nici Totti si nici Chivu nu au reusit sa il invinga (’31 si ‘35). In minutul 34 Manchester a primit o lovitura grea. Dupa al doilea galben pentru un fault din spate asupra lui Totti, Dcholes este eliminat. Gazdele au dominat partida, iar marcarea primului gol in poarta diavolilor era doar o chestiune de timp. Cu un minut inainte de pauza, Taddei a reusit sa deschida scorul ajutat de o deviere a lui Brown (‘44).

Dupa revenirea de la cabine romanii au atacat in valuri, fortand desprinderea, insa cei care au marcat au fost diavolii (‘60). Solkjaer i-a centrat perfect lui Rooney, care preluat nestingherit si a sutat puternic, fara nicio sansa pentru Doni. Cateva minute mai tarziu, Van der Sar a respins in fata un sut al lui Mancini, iar noul intrat Vucinic profitat si a inscris pentru 2-1(‘68). Cristi Chivu si-a aratat inca o data clasa, oprindu-l pe Cristiano Ronaldo, la o faza in care portughezul pornise periculos spre poarta lui Doni cu o serie de driblinguri (‘80). Pana la final englezii au tras cu dintii pentru a mentine rezultatul de pe tabela, iar scorul a ramas acelasi.

Romanii au castigat la limita partida de pe teren propriu, desi realitatea de pe gazon le dadea dreptul sa spere la mai mult, pornind totusi cu prima sansa pentru calificare.



Meciul din teren a fost interesant, dar cel din tribune a fost trist, 18 raniti si englezii au facut plangere la UEFA.

No comments: