Saturday, April 21, 2007

Cum e posibil? by Mitza


Ne asteptam cu totii ca dupa atatea nereusite ale Stelei, cineva sa plateasca! Antrenorul, jucatorii, managerul sau chiar patronul! De ce nu, cu totii? Dar surpriza, nu s-a intamplat asa. Din contra, s-au luat cu totii de maini si vor continua probabil in aceeasi maniera.

Desi Steaua a avut un parcurs perfect in ultimul timp...la capitolul infrangeri, nimeni nu plateste! Cum este posibil ca dupa un sezon ratat in totalitate, sa nu se schimbe nimic? Cum este posibil sa i se prelungeasca contractul unui antrenor care a facut praf o echipa, fie ca e sau nu vorba de Steaua. Trebuie sa recunosc ca sunt inca in stare de soc, dupa ce conducerea Stelei a dat pentru a nu stiu cata oara dovada de amatorism, indiferenta, stupiditate, egoism, indolenta si nesimtire chiar. Mai ales nesimtire pentru ca nu este normal sa stai cu mainile in san si sa nu iei nici o masura intr-o situatie ca aceasta. Ba, chiar sa persisti in greseala! Ca sa nu mai zic de Olaroiu. El trebuia sa aibe onoare si sa plece singur de mult. Spune ca nu vrea sa lase echipa la greu. Pentru ce? Vrea sa o duca la si mai greu? In B poate?! Sigur se gaseste cineva care sa conteste: "Nu cu asta ati luat ma titlul? Nu el v-a dus in Liga?" Pai cum a luat Steaua titlul sezonul trecut stie toata lumea. Si apoi, cine e Standard Liege? O formatie de mana a doua a Europei! Mare echipa ce a eliminat Steaua, si aia cu chiu cu vai!

Sa ne intoarcem la subiect. Echipa nu are nici o tactica. Nici o idee de joc. Nu are un lider. Radoi a devenit un osar rudimentar care a renuntat sa mai rupa picioare si s-a apucat de danturi!

Ma intorc totusi la Olaroiu care ar trebui sa fie liderul din vestiar. Sunt curios ce le spune la pauza elevilor sai, la 3-0 pentru adversar. "Victoras, te duci in careu, si incerci sa dai gol intelegi? Vezi sa dai la poarta lor! Lovin, intri si tu la pauza si joci ofensiv! - Pai acolo joaca Bostina! - Ah, Bostina e in teren? Il dai la o parte, va intelegeti voi. Ochirosii, te bag si pe tine ca asa mi-a zis nea Gigi - Tu ce picior ai? - Stangul - Tot stangul? Unde sa te mai bag si pe tine? Nu stiu ma, ia descurcati-va voi ca sunteti jucatori de Liga Campionilor, ce dracu!"

Nu inteleg cateva chestii: De ce nu joaca Croitoru? De ce mai joaca fotbal Gigel Coman? De ce joaca tot timpul Banel, eternul titular, dar asta e veche, toata lumea il critica deja. Andrey si Cernea scapa mingea de parca ar avea manusile manjite cu ulei. Saban nu exista ca fotbalist, Stancu, cine este? Cristocea a invatat de la Radoi sa loveasca, era sa il omoare pe Omoduemuke de la Poli. Bai baieti, sunteti de cascadorii rasului! Lasati-ne ca ne faceti de ras. Insa, cireasa de pe tort in opinia mea este Vali Badea. Da gol ce-i drept, un gol la 5-6 ocazii mari. De 4 ori da pe langa minge, a cincea oara o da peste, iar cateodata mai si inscrie. Sare mingea din el ca din calorifer, nu e in stare sa faca o preluare la o pasa simpla. El e bun sa i-o dai in fata, sa fuga dupa ea ca nebunul, sa o prinda si sa o loveasca oriunde si oricum. Ce nu stiu antrenorii si jucatorii Stelei, e ca trebuie munca multa sa ajungi fata in fata cu portarul advers. Lucrurile astea nu vin de la sine, doar prin simpla prezenta pe teren.

Una peste alta, Olaroiu va ramane la Steaua. A spus zilele acestea:"Eram hotarat sa imi dau demisia, insa dupa partida cu Poli, am hotarat sa raman". De ce, te intreb eu? Ai vazut o schimbare, nu? Nu am luat decat un gol! Ce frumos, parca visez deja la meciurile care se vor termina 0-0. In sfarsit vor veni si punctele. In cativa ani vom da si goluri, poate vom ajunge la performanta sa facem un 6-6 pe Ghencea cu Dinamo!

Toate astea sunt din sufletul meu de stelist. Da! Sunt Mitza, stelist, enervat la culme de nesimtirea unor oameni care pateaza culorile astea glorioase!

No comments: