Friday, April 13, 2007

Invincibila Armada by Cornel

Dupa 2-1 pe teren propriu, Sevilla pornea cu prima sansa pe “ White Hart Lane” in fata lui Tottenham. Toata lumea se astepta la un meci prudent, de conservare a rezultatului, insa ibericii au contrazis acest lucru.

Sevilla a inceput fulgerator. In minutul 3, dupa un corner executat de Poulsen, Malbranque a luftat incredibil trimitand mingea in poarta. Cateva secunde mai tarziu, Kanoute a ratat sansa de a mari avantajul echipei sale. Lovitura sa de cap trecand pe langa poarta. Acelasi Kanoute a marit avantajul Sevillei la 2-0 (‘8). Englezii au avut prima ocazie abia in minutul 13, cand Keane l-a incercat pe portarul spaniol cu un lob, dar Cabeno a fost la post. Ocaziile spaniolilor au continuat. Dupa o succesiune de pase la marginea careului englez, Adriano a irosit posibilitatea de a mari avantajul la 3-0 (‘19). Tottenham a inceput presiunea, dar centrarea lui Berbatov s-a scurs paralel cu poarta. Golul britanic plutea in aer si numai ghinionul a facut ca scorul la pauza sa ramana 0-2. Sevilla a fost salvata de bara la sutul din intoarcere al lui Berbatov din minutul 44.

A doua repriza a adus o imbunatatire in jocul baietilor lui Martin Jol. Zokora a cazut in careu, faultat de Javi Navaro, insa arbitrul Plautz nu a acordat nimic. Jocul englezilor a crescut vizibil, acestia atacand in valuri. Dupa un contraatac semnat de Lennon, Zokora a sutat slab, iar scorul a ramas neschimbat. Golul visat de Tottenham a fost marcat de Defoe cu calcaiul, la prima atingere de balon (‘66). Un singur minut mai tarziu, Lenon a adus egalarea. In incercarea de reusi miracolul calificarii, Berbatov a ratat cele mai multe ocazii ale echipei sale. Finalul meciului a gasit intreaga intreaga echipa a lui Tottenham in careul spaniol, inclusiv portarul Robinson, dar scorul a ramas acelasi.

Sevilla a completat tripleta magica de UEFA a Spaniei, alaturi de Osasuna si Espanyol, calificadu-se in semifinale.

No comments: