Friday, April 6, 2007

Scenariul unui derby sfant by Andrei R


Steaua - Dinamo. Doar cateva ore pana la nasterea Domnului. In tribuna se aprind lumanarile. Intervin pompierii si jandarmii. Nu vor sa ia lumina direct din peluze. Spectatorii isi fac rugaciunea. Se scandeaza - "Hristos a inviat!".

Margaritescu il ataca pe Elton, nu intra prea ortodox.
Turcu, Gigi Becali, Borcea se inchina la oficiala.
Un popa se roaga de zor.
Mingea e in coltul careului mic al lui Lobont. Urmeaza degajarea. Spectatorii stelisti din spatele portii se pregatesc sa strige...S...P...
Sunt opriti la timp. Nu e voie. E Sambata Mare.

O pasa lunga catre Niculescu. Radoi isi face semnul crucii si se arunca. Dar nu ca la K1. Nu e bine sa iti lovesti adversarul in saptamana mare, gandeste el. Asa ca baga doar o alunecare sanatoasa.

Spiritele sa incing. Arbitrul este preotul din teren care le linisteste.

Se calmeaza jocul. Fanii stelisti si dinamovisti scot din buzunare ouale. Rosii si albastre si, respectiv, rosii si albe. Nu e loc de ciocniri, pentru ca pot interveni jandarmi.

Jandarmii sting cu greu lumanarile suporterilor. In teren, Bostina greseste o pasa. Este aplaudat si spectatorii ii transmit "Sarabatori fericite!".

Nimeni nu il injura.

Dinamo deschide scorul. Fostul stelist Catalin Munteanu marcheaza. MM Stoica se duce si il felicita pe Borcea. Nu e loc de ura cu cateva ore inainte de Invierea Domnului. Spectatorii il aplauda si ei pe Munteanu. Toti.

Un preot adus de Gigi Becali da tonul la galerie. Scandarile bisericesti acopera stadionul.
Telespectatorii isi fac si ei cruce. Unii isi aranjeaza hainele cu care vor merge la biserica imediat dupa meci.

Egaleaza Steaua. Catolicul Thereau da gol. Lobont aplauda reusita.

Se termina 1-1. Spectatorii sunt asteptati la iesire de tonete ambulante la care se vind lumanari.
Se pleaca in grup spre biserica.
Dinamovistii se roaga sa ia campionatul. Stelistii aprind o lumanare pentru locul 2. Galeriile isi dau mana. Printre cordonul de jandarmi, care in loc de baston umbla cu bate de ceara. Scutul este icoana Domnului.

N-au fost injuraturi. Nici scandari urate. Jucatorii s-au laudat unii pe altii. Presedintii si-au dat mana si si-au urat "Paste Fericit!".

S-a incheiat totul.

Ce frumos ar fi sa fie asa! Dar....

No comments: