Monday, April 2, 2007

Rapid - Steaua: Derbyul consolarii by Cornel


Cele doua echipe au dat ultima batalie directa si cea mai importanta pentru marea miza, Champions League.

Prima repriza a inceput promitator pentru stelisti in minutul 19. Coman a respins in fata un sut al lui Stancu, deviat de Thereau, iar francezul a deschis scorul pe Giulesti. Timp de 20 de minute, rapidistii nu au reusit sa dea o replica serioasa, insa norocul le-a suras in minutul 39. O minge expediata de Lazar a ajuns norocos in picioarele lui Ganea, care a inscris pentru 1-1.

Dupa pauza, jocul a devenit mai calm, asta si datorita celor sapte avertismente date de arbitrul slovac, Lubos Michel. Erorile au continuat, iar cel care a profitat a fost Vali Badea. Dupa o neintelegere intre Coman si Rada, stelistul a marcat pentru 1-2, ducandu-si echipa in avantaj. Giulestiul a revenit la viata in minutul 68, cand, ajutat de greseala adversarului sau direct, Zicu a adus egalarea. Acelasi Zicu s-a jucat cu inimile propriilor suporteri, ratand o situatie in care ramasese singur cu portarul Andrey ('77). Cei care s-au bucurat la final au fost stelistii. Speranta Ochirosii (18 ani) a inscris golul victoriei si poate al carierei sale pana in acest moment, dupa o cursa a lui Vali Badea ('84).

Prezent la meci alaturi de fiica sa cea mica, presedintele Traian Basescu a declarat ca a vazut "un meci frumos, dar se putea si mai bine". In urma infrangerii Rapidul e pe locul patru, la cinci puncte de locul doi, ocupat de CFR Cluj si la trei puncte de Steaua, diminuandu-si sansele de a castiga al doilea bilet de "Liga".

No comments: