Wednesday, April 18, 2007

Europeanul saracilor by Marin

Polonia si Ucraina vor gazdui turneul final al Campionatului European din 2012. Surpriza este mare doar la prima vedere pentru ca trebuie analizat putin ce se intampla in fotbalul european in ultimele luni.

Chiar daca pare putin fantezist, revolutia a inceput la Bucuresti, cand fortele din Est s-au aliat pentru a-l sustine pe Platini. Francezul se dovedeste un mare strateg, poate mai mare decat fotbalist. I-a ademenit pe estici pentru ca el sa castige fotoliul de presedinte la UEFA si le-a facut promisiuni importante. Totul a fost doar un troc: O finala de Cupa UEFA pentru Mircea Sandu, cand va avea gata un stadion pentru asa ceva si turneul final al Campionatului European pentru Surkis. Cei doi baieti intrati acum in Comitetul Executiv au facut jocurile si uite cum se vor dezvolta infrastructurile in Polonia si Ucraina pe banii UEFA si Platini a castigat alegerile.

Am spus "Europeanul saracilor" pentru ca Polonia si Ucraina sunt cele mai sarace tari care au organizat vreodata turneul final, dar oligarhii vor spala bani frumosi odata cu noile stadioane, autostrazi, hoteluri, etc. Primul este noul stadion de la Donetsk!

No comments: