Tuesday, May 15, 2007

Tevez si Mascherano, transferuri cu probleme la West Ham


Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va deschide o anchetă în urma unor neregularităţi detectate în transferurile argentinienilor Carlos Tevez şi Javier Mascherano la West Ham United.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat, marţi, că se va deschide o anchetă, mai ales că mai multe cluburi din Anglia au ameninţat că vor apela la instanţele judecătoreşti pentru ca West Ham să fie depunctată, chiar dacă a primit o amendă din partea forurilor fotbalistice engleze. "Monitorizăm cu atenţie situaţia şi vom analiza documentele de transfer. Nu trebuie să fim întrebaţi în legătură cu aceste tranzacţii, pentru că deja ne-am sesizat", a spus Blatter, referitor la transferurile argentinienilor Carlos Tevez şi Javier Mascherano la West Ham.

Formaţia engleză a primit o amendă de 5,5 milioane de lire sterline, aproximativ 10,8 de milioane de dolari, de la o comisie independentă a Ligii de Fotbal, pentru că înţelegerile jucătorilor nu au fost semnate până în luna august şi că, pe lângă cele două cluburi, în tranzacţie a mai fost implicată o altă firmă.

West Ham a anunţat că va plăti amenda pentru a nu-i fi aplicată nicio depunctare. West Ham s-a salvat de la retrogradarea în liga secundă, iar o în cazul unei eventuale depunctări, ar retrograda, iar Sheffield United ar putea rămâne în continuare în prima ligă.

Cinci cluburi din prima ligă engleză au anunţat că vor recurge la justiţie pentru ca gruparea să fie depunctată în urma neregulilor din transferul celor doi fotbalişti. Tevez evoluează în continuare al West Ham, deşi s-ar putea transfera la altă echipă, în timp ce Mascherano evoluează din luna ianuarie la Liverpool.

No comments: