Friday, May 18, 2007

Sevilla, sora Europei!


Intr-o atmosfera de vis pe “Hampden Park” din Scotia rivalitatea dintre Sevilla si Espanyol nu a ramas acasa. Crainicul stadionului a prezentat numele fotbalistilor lui Espanyol in catalana. Desi castigatoarea de anul trecut era vazuta ca favorita certa cei care au initiat primele atacuri au fost elevii lui Valverde, capitanul Tamudo irosind prima ocazie in minutul 2. Contrar cursului jocului in minutul 18 Palop degajeaza o minge cu mana dincolo de centrul trenului pana la Adriano, care il invinge Iraizoz cu un sut la coltul lung. Avantajul “oaspetilor” nu a durat prea mult, iar Albert Riera “ajutat” de devierea lui Dani Alves a restabilit egalitatea (‘28).
In repriza secunda asaltul lui Espanyol a continuat la poarta lui Palop, acelasi Riera expediind un sut senzational de la distanta, respins in bara de Palop (‘58). In plin asalt la poarta lui Palop Espanyol a primit o lovitura grea in minutul 68, cand Moises a fost eliminat dupa un presupus fault la Kerzhakov. Presiunea Sevillei a crescut constant insa nicio ocazie nu s-a materializat, Espanyol rezistand eroic.
In prelungiri dominarea lui Kanoute si comapania a continuat. Jesus Navas a centrat la firul ierbii, iar Kanoute a inscris la coltul scurt. Evident depasiti de situatie baietii lui Valverde au reusit sa produca surpriza inscriind prin Jonatas de la 20 de metri.
La penaltyuri eroul Palop a aparat 3 executii, singura lovitura transformata de Espanyol fiind a lui Pandiani, iar de cealalta parte inscriind Kanoute, Dragutinovic, Puerta.
Sevilla a castigat pentru al doilea an consecutiv Cupa Uefa in detrimentul lui Valverde, care a pierdut pentru a doua oara sansa de a-si aconta trofeul, dupa ce in urma cu 19 ani o pierdea ca jucator.

No comments: