Tuesday, May 15, 2007

Moartea lui Tasev, presedintele lui Lokomotiv Plovdiv, amana campionatul


Partidele din ultimele trei etape ale primei ligi de fotbal din Bulgaria ar putea să fie amânate, din cauza faptul că Lokomotiv Plovdiv a cerut amânarea partidelor echipei sale din cauza uciderii preşedintelui clubului, Aleksander Tasev.

Oficialii formaţiei au cerut forurilor fotbalistice din Bulgaria amânarea următoarelor partide din campionat, din cauza faptului că preşedintele formaţiei, omul de afaceri Aleksander Tasev, a fost ucis, luni, la Sofia. Regulamentul prevede ca partidele ultimelor trei etape să se dispute în acelaşi timp, iar cererea celor de la Lokomotiv ar duce la amânarea tuturor jocurilor din prima ligă.

Următoarea etapă din prima ligă bulgară de fotbal este programată pentru miercuri, iar următoarea etapă trebuie să aibă loc sâmbătă. Finala Cupei Bulgariei, care se va disputa între Levski şi Litex este programată la 24 mai, iar ultima etapă din campionat va avea loc la 27 mai. Echipa naţională a Bulgariei, care este în Grupa G a preliminariilor EURO 2008, alături de România, are programate două partide cu Belarus, la 2 şi 6 iunie.

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Levski este lider, cu 68 de puncte, urmată de ŢSKA Sofia, cu două puncte mai puţin, iar Lokomotiv ocupă poziţia a treia, cu acelaşi număr de puncte.

Aleksander Tasev, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis luni, pe o stradă din Sofia, fiind împuşcat în cap în timp ce era la volanul autoturismului său. El este bănuit că a fost implicat şi în traficul de droguri, şi este al treilea preşedinte al clubului care este ucis în ultimii trei ani.

No comments: