Sunday, May 6, 2007

Dinamo campioana! by Marin


Inter Milano, Lyon si Dinamo sunt singurele echipe din Europa care au reusit sa ia titlul cu mai mult 4 etape inainte de finalul de campionat. Sezonul 2006-2007 a fost cel mai bun din ultimii 18 ani pentru dinamovisti. Primavara europeana, victorii in toate cele 4 derby-uri si titlul de campioana obtinut fara prea mari probleme.

Rednic este simbolul succesului la Dinamo. Capacitatile sale sunt incontestabile, chiar daca s-au auzit voci care au sustinut ca nu a adus cei mai valorosi jucatori sau i s-a reprosat ca nu a eliminat Benfica, echipa cu un buget de 80 de milioane de euro. In tur, Dinamo a insemnat Ganea, Niculescu, Danciulescu si ceilalti. In retur, locul de protagonist al lui Ganea a fost luat de Lobont. Paradele sale au fost punctul forte al lui Dinamo. Aici s-a facut diferenta! Portarii urmaritoarelor au gafat in lant, in timp ce Lobby a facut minuni.

Un campionat castigat in primul rand prin inteligenta si prin curaj. Cine era Radu Stefan inaintea venirii lui Rednic? Cine era Liviu Ganea acum 4 luni? Cine era Adrian Cristea acum un an? Niste copii care vroiau mult, dar nu reusisera mai nimic. Rednic i-a ajutat foarte mult si acum Dinamo spera la grupele Champions League cu acesti copii in prim plan.

Manchester si Chelsea i-au enervat degeaba pe dinamovisti. Echipa lui Rednic are nevoie de un adversar accesibil pentru a se califica, pentru ca Liverpool, Milan sau Real Madrid ii vor spulbera, dar Benfica nu va avea aceeasi lejeritate ca-n iarna...asa ca sa dam exemplu de o echipa cu nume.

Titlul 18 este foarte clar pentru toti ca a fost castigat inca din tur, iar primavara a fost doar un nou prilej de comicarii pe la tribunele oficiale din Ghencea si Giulesti. Shakira nu va veni la Bucuresti nici pentru a inaugura noua biblioteca "Gigi Becali" din Pipera, dar nici pentru un dans lasciv cu Borcea, pentru ca dinamovistul era tras de bracinari in loja 13 de Netoiu si nu ii face fata Shakirei originale. Tot ce sper este ca Dinamo cu Liviu Ganea si Lemnaru in atac sa bata si CFR, asa doar pentru distractie, pentru ca titlul a fost luat de mult!

No comments: