Tuesday, May 22, 2007

Miniderbiul pentru Intertoto by Cornel


Intr-un final de campionat anost, cu cu repetentii si premiantii decisi in proportie de 90%, Otelul si Gloria au jucat aproape singurul meci cu miza reala al etapei, visul european.

Bistritenii au inceput in forta partida de pe teren propriu, dominanad copios la capitolul ocaziilor clare de poarta, insa nici Marginean ('13), nici Costea (‘21), si nici Predescu (‘26) nu au resuit sa il invinga pe Vatca, aflat in zi de gratie. Replica galatenilor a venit prin Giurgiu (‘30), dar nu a fost nici pe departe de consistenta ocaziilor ardelenilor. Dupa un nou raid al Gloriei, galatenii au scapat pe contraatac, iar dupa o faza desenata de coreeanul Kim si Szekely, Tanase a sutat puternic de langa linia careului de 16 metri, iar Albut s-a vazut invins.

Dupa pauza elevii lui Sabau au iesit mai motivati incercand din rasputeri egalarea insa galatenii, au fost ajutati din plin de Boghiu au mentinut avantajul (‘63). Antrenorul gazdelor a mutat inspirat cand l-a introdus in teren pe Voicu Florea, iar bistriteanul i-a rasplatit increderea marcand pentru 1-1 cu un sut de la 18 metri (‘78). Echipa lui Tata Jean a fortat egalarea dar contrar cursului jocului cei care au marcat au fost tot otelarii prin Daniel Stan (‘82).
La sfarsitul partidei, Sabau a declarat ca e foarte probabil ca la finalul campionatului sa paraseasca echipa in conditiile in care Gloria nu va prinde Cupa Uefa Intertoto, in timp ce galatenii fac lobby pentru instalara nocturnei, necesara pentru meciurile de acasa din Europa.

No comments: