Thursday, May 24, 2007

De asta e frumos fotbalul by Cornel


Milanul a venit la Atena cu un singur gand: revansa, iar Liverpool avea de partea sa eterna statura de outsider, care a ajutat-o de fiecare data sa ajunga pana in finala si chiar sa castige.

Englezii au inceput jocul mai motivati si au atacat hotarat poarta lui Dida inca din primele minute. Pennant a profitat de greseala lui Jankulovski si a tras din interiorul careului, dar Dida a respins si pericolul a fost indepartat (‘11). Acelasi Jankulovski “ a comis-o” din nou peste cateva minute, dar Kuyt a sutat in Nesta (‘35). Spre sfarsitul reprizei, ritmul jocului a scazut. Contrar cursului jocului AC Milan deschide scorul prin norocosul Inzaghi, dupa un sut al lui Pirlo deviat cu umarul de Pippo (‘44).

Repriza secunda a debutat cu imaginea unui exbitionist care patrunsese pe gazon fluturand un steag al Greciei. Italienii si-au impus stilul grupandu-se in aparare. Liverpool a atacat cu toate liniile, dar nu a gasit cheia apararii Milanului. In minutul 63 capitanul Gerrard a avut o ocazie imensa, ratand singur cu Dida. In ciuda dominarii copioase a cormoranilor, cei care au inscris au fost tot italienii. Kaka i-a pasat inteligent lui Inzaghi, care, nemarcat, a trimis pe sub picioarele lui Reina (‘81). Englezii au reusit sa penetreze in cele din urma poarta diavolilor, insa aproape in zadar, Kuyt inscriind cu capul din 6 metri (‘88).

La final Milanul ridicat trofeul deasupra capului in apluzele celor de la Liverpool, care au aratat ca stiu sa piarda si sa recunoasca valoarea adversarului. In fotbal, chiar daca o echipa castiga si alta pierde, amandoua sunt invingatoare in ochii fanilor. De asta e fotbalul frumos.

No comments: