Thursday, May 10, 2007

A fi sau a nu fi in Intertoto by Cornel


Rapid si Otelul cauta la lumina unei lanterne care palpaie drumurile spre Europa. Ai lui Razvan tanjesc la Champions League, dar alearga impiedicat in spatele CFR-ului si al Stelei, si ar vrea macar in Uefa, in timp ce baietii lui Grigoras ar vrea si ei sa se plimbe prin Europa si la meciuri nu numai la antrenamente.

Meciul a inceput banal. Rapidul a dat doua goluri ca la un antrenamentul cu echipa a doua a scolii generale 132, iar antrenorul Otelului avea deja-vu-uri cu transpiratii reci. Semegin a spart gheata, dar a spart-o stramb, scuturand plasa greasita (‘6), iar dupa numai 3 minute Grigore inscris pentru 2-0. Meciul parea tras la xerox dupa cel din tur, plus bonusul propriului teren pentru Rapid, dar stiti vorb-aia, 2-0 e cel mai periculos scor. Labukas a redus din diferenta cu un gol spectaculos, care le-a adus aminte oaspetilor ca si ei stiu sa joace fotbal (‘36). Dupa numai doua minute Jula a egalat dintr-un penalty contestat si lui Razvan Lucescu nu ii venea sa creada ca era egalat.

Repriza secunda s-ar fi putut introduce in manualele de fotbal la ”asa nu”. Giulestenii au jucat haotic nereusind vreo ocazie decenta. Asul lor din maneca s-a numit Vatca. Tulburat de faxurile Stelei, portarul Otelului i-a lasat lui Zicu posibilitataea sa se remarce, si sa inscrie pentru 3-2(‘83). Vis-à-vis portarul cu nume semiobscen al gazdelor i-a reparat greseala omologului otealar, Jula trecandu-si in cont al doilea gol din Giulesti(‘88).

Galatenii au castigat toate meciurile de pe teren propriu din retur si asteapta vizita lui Dinamo, care nu a pierdut decat un singur meci in tot campionatul, in timp ce Rapidul viziteaza Urziceniul lui Dan Petrescu.

No comments: