Tuesday, May 8, 2007

Copos, ariciul si Intertoto! by Marin


10 echipe se bat pentru Intertoto si Rapidul e una dintre ele. Dupa ce Copos si-a stricat ariciul de la buzunar in ultimul an si i-au scapat printre degete 10 milioane de dolari pentru achizitii, acum Razvan Lucescu mai are o singura sansa de Cupa UEFA, sa castige Cupa Romaniei la Timisoara in fata lui Poli.

Ca Otelul, Gloria sau Urziceniul viseaza la Intertoto e ceva normal, dar Rapidul lui Berlusconi din Giulesti sa se intoarca la inceputul anilor 90 e un eveniment. Cand Copos a venit la Rapid, echipa era perfecta pentru Intertoto: era sponsorizata de bijutierul Udila (cunoscatorii stiu despre ce personaj vorbesc), il avea ca vedeta pe Fane Tzara si facea puncte intr-un campionat cat Steaua sau Dinamo in primele 10 etape. Acum se inchide un ciclu si Copos ar trebui sa regandeasca tactica manageriala, singura la care se pricepe. Rapidul, colectia 2007 are multi jucatori de valoare, un antrenor care juca acum un an si un pic sferturi in UEFA, dar are un patron care nu mai stie cand sa apese pe acceleratie.

Copos a obosit si poate ar fi bine pentru el sa angajeze un manager bun si sa urmareasca meciurile echipei sale de la televizor vreo 6 luni sau sa faca inconjurul lumii cu barca. Asa isi va gasi cel mai scump stranier din istorie, Griffiths, prin China, se va relaxa si va veni cu forte proaspete pentru o noua batalie cu oligarhii fotbalului, Borcea si Becali.

No comments: