Thursday, May 3, 2007

Diavolul milanez – diavolul rosu= 3 clase, o calificare by Cornel

Milan pleca cu un handicap minim pe propriul teren, dupa 2-3 in tur, pe “Teatrul Viselor”.
Italienii au inceput tare meciul si in primul minut au avut prima mare ocazie. Kaka a trecut in viteza de doi adversari, dar centrarea sa nu l-a gasit pe Inzaghi. Primele 10 minute au fost sufocante pentru englezi, care nu au reusit sa isi creeze nicio situatie, spre deosebire de adversari care au atacat incontinuu. Magnificul brazilian al lui Berlusconi a deschis scorul pe San Siro cu un sut de la 16 metri. Asediul la poarta lui Van der Sar a continuat dar scorul a ramas neschimbat, in schimb, la poarta cealalta prima “tentativa” la poarta lui Dida a fost sutul lui Giggs de la 20 de m, retinut de Dida(‘19).

Prima repriza a fost dominata clar de catre milanezi, care au construit inteligent ficare atac. Omul “record”, Seedorf, care a castigat Liga cu 3 echipe diferite si care a jucat cele mai multe finale a marcat golul desprinderii, sutand fara sperante pentru Van der Sar (‘30).

Repriza secunda trebuia sa aduca o inviorare a jocului lui Manchester, care trebuia sa marcheze repede pentru a mai spera la calificare, insa baietii lui Sir Alex au fost dominati in continuare, iar duelul dintre Kaka si Cristiano Ronaldo a fost castigat net de brazilian. Masina de goluri ”Rooney-Ronaldo” a parut defecta, cei doi nereusind nimic remarcabil pe toata perioada partidei.

Intrat in locul veteranului Pippo, Gillardino a semnat actele calificarii in avans ducand avantajul echipei sale la cota de neprezentare. Scapat singur cu portarul lui Manchester, Gillardino il invinge simplu din interiorul careului.
Manchester a parasit in genunchi competitia incasand 3 goluri si nmereusind nicunul, infrangerea rusinoasa a Romei fiind pe jumatate razbunata. Din nefericire pentru noi Dinamo ramane pe dinafa, deocamdata sa speram, de la masa bogatilor, fiind nevoita sa treaca prin chinurile calificarii.


No comments: