Tuesday, February 13, 2007

Piticul si uriasul by Giova


Steaua si Dinamo se chinuie sa faca ultimele transferuri din America de Sud pentru ca Sevilla si Benfica au brazilieni la tona. Dinamo a vrut un inlocuitor pentru Ganea si il are acum in curte pe internationalul ecuadorian Darwin Caicedo. Gigi Becali a ordonat de la palat ca Steaua trebuie sa aduca "un jucator gen Hagi, care sa faca diferenta". MM a ridicat doua degete ca la scoala si a scos redepe dvd-ul cu brazilianul Elton.

Intre "Obuzul" Darwin si "Spiridusul" Elton este diferenta de...34 de centimentri. Daca se vor intalni in derby-ul Romaniei va fi cam nasol pentru omul adus pe baza de comision de MM. "Vom aduce jucatori de talie mare. Am vorbit cu Oli si nu vom mai face greselile din trecut", spunea galateanul adus de Gigi sa faca ordine la Steaua, cu referire la perioada Piturca. Il anuntam pe MM ca Florentin Dumitru ii scuipa seminte in cap brazilianului Elton, care s-ar putea sa aiba mari probleme in afara terenului. Daca Gigi da pe el 2 milioane de euro o sa aiba si pretentii si Carlos poate sa depuna marturie in portugheza ca Gigi nu glumeste.

In nici un an, Dinamo si Steaua au schimbat tactica. A plecat in vara simbolul dinamovistilor, Petre, si iata ca acum vine ecuadorianul acesta, Darwin, de aproape 2 metri. La Steaua, care se bate cu pumnii in piept ca vrea jucatori de talie inalta, vine baiatul asta care vrea salariu cat Radoi, dar ii va fi greu sa se urce pe Maybach si are nevoie de haine de la copii. E bine totusi ca derby-ul se joaca si pe piata transferurilor din America de Sud, asa ca in marile campionate. Si daca nimerim macar vreo 2-3 jucatori de valoare ne creste si noua cota, ca media de inaltime e cam greu in ritmul acesta. Sa ne vedem in sferturi ca anul trecut, "piticul" Elton si "uriasul" Darwin Caicedo sa marcheze mult si Europa sa ne "boicoteze" cu chilotii in vine de frica unei finale romanesti.

No comments: