Tuesday, February 6, 2007

Cold War by Giova


Razboiul rece se duce in Anglia! Va veti gandi: "Ce naiba vrea sa spuna asta?" Cel mai bogat fotbal din lume s-a transformat intr-un teatru de razboi intre oligarhii rusi si magnatii americani. Abramovich si Gaydamak fac echipa impotriva miliardarilor de peste Atlantic, Glazer, Lerner, Gillett si Hicks.

6 familii cu dragoste de ban mult mai mare decat de fotbal au acaparat cel mai frumos fotbal din lume. Chelsea anunta buget nelimitat, Manchester United stoarce puncte din piatra seaca gratie unui manager cu privire de degustator din Glasgow, dar cu mult fotbal in sange, Portsmouth este marea surpriza a sezonului in Premier League, Aston Villa nu prea intelege semnalele lui Randy Lerner, iar Liverpool a reusit sa stearga datorii de peste 100 de milioane de euro prin banii pompati pe sub Atlantic de noii proprietari Gillett si Hicks. Mandria Angliei, Liverpool a incaput pe mana americanilor iubitori de hochei. George Gillett este proprietarul echipei Montreal Canadiens, investeste in statiunea de schi Vail, vrea sa castige Cupa Stanley si nu a auzit de Cupa Angliei. Texanul Tom Hicks isi va agata palaria de cowboy in cuierul mai vechi decat Dallasul de la Anfield. Hicks are o echipa de hochei, Dallas Stars, una de baseball Texas Rangers si finanteaza cel mai cunoscut turneu de rodeo din America, nu stiu cum ii zice si nici pe fanii lui Liverpool nu-i interseaza.

Veniti sa inmulteasca banii in Premier League, Gillett si Hicks i-ar putea fi ospatari sau lustragi lui Abramovich. Au impreuna o avere de doar 1,5 miliarde de euro, cam un sfert decat pierdea Roman daca divorta de sotia sa Irina in toamna. Si cu toate astea, americanii au cumparat un club, Liverpool la perfomantele caruia Chelsea nici nu viseaza sa ajunga. Pai, 5 Cupe ale Campionilor nu fac londonezii nici daca le cumpara la licitatie, ca tot au un buget atat de nelimitat incat il enerveaza pe Mourinho. Arsenal este singura mare echipa din Anglia care nu a intrat in acest razboi si de azi eu ii zic Elvetia ca tot are alb-rosu.

No comments: