Saturday, February 10, 2007

Forca Dinamo by Giova


"A pierdut Benfica in Cupa cu Varzim"! Se bucura mai toti oamenii pe care ii cunosc, mai ales ca multi dintre ei voi fi miercuri pe "Da Luz". Candva ne bucuram ca trebuie sa nu pierdem acasa cu Benfica pentru a o elimina si asta dupa un sut al "marelui" Vali Nastase, transformat in sapun de un neamt cu atitudine de "Carlos portughez", Enke.

De data asta vreau sa ma bucur la sfarsit, pe "Dinamo", langa oamenii la care tin si nu in fata televizorului dupa o victorie fara insemnatate. Undeva, in Portugalia, cei 4 milioane de suporteri ai Benficai au pus la rece cateva sticle de "aprecao", adica sprit pe romaneste, pentru ca ei se asteapta ca Dinamo sa fie o jumatate de Varzim. Cand un fan al Benficai spune Romania se enerveaza ca isi aduce aminte de Boloni si de Marius Niculae, care i-a luat un titlu acum cativa ani, dar Dinamo poate sa-i infurie rau de tot. La o bere "Super Bock" sau "Sagres" as vrea sa se discute miercuri noapte cu amaraciune de golul lui Ze Kalanga, asa ca tot stie portugheza si il poate "face din vorbe" pe malaul Luisao. Si daca da gol Ze Ka ar fi frumos sa dea si Margaritescu, ca tot mi se pare unul din cei mai buni dintre baietii lui Rednic.

Gloria ti-o faci singur si oricat de multi bani bagi in buzunar trebuie sa ai si victorii de senzatie in contul tau din suflet. Cand vezi bugetul Benficai ametesti, cand intri pe stadionul "Da Luz" te gandesti la gropile din spatele PCH si cand vezi jongleriile pe care le face Adi Cristea parca iti vine sa te sui in avionul de Lisabona si sa savurezi victoria de miercuri in Piata Rossio. Au o sansa mare si cred ca 13 puncte in campionat nu conteaza nici cat o pasa buna in meciul cu Benfica. Un sfat pentru Claugol sau Danciulescu: se asteapta sa fim slabi, se asteapta sa gresim. Fiti tari si fara frica! Forca Dinamo!

No comments: