Thursday, February 8, 2007

Fotbalul...o fita! by Dea


Astazi fotbalul e o fita! E cool sa tii cu Steaua, Dinamo, Rapid sau mai stiu eu ce echipa! Dar dintre toti suporterii probabil ca doar 50% stiu toti jucatorii, antrenorul, finantatorii etc. Multi dintre suporteri, in general fetele, nici nu stiu regulile jocului dar totusi continua sa fie "suporterite" infocate, la figurat vorbind. Probabil nu stiu mai mult de 5 jucatori, iar de rezerve nici nu mai vorbim. Recunosc, asa eram si eu pana nu demult cand mi-am dat seama ca ma consum degeaba.

Acum cand se vorbeste despre fotbal multi sunt interesati daca divorteaza Beckham sau ce iubita are Radoi. Titlurile ziarelor sportive acum nu mai sunt “Banel Nicolita marcheaza din nou in UEFA”, ci “Beckham are inca un copil” . Fotbalul a devinit cu vremea un subiect monden. Se vorbeste mai mult despre iubitele fotbalistilor si nu despre performantele lor sau ce meci frumos au facut aseara cu o echipa importanta. Uneori intalnesti oameni care nu recunosc acel fotbalist decat in cazul in care are sau a avut la un moment dat o relatie cu vreo din showbiz. Un alt exemplu este Cristian Chivu. Mult timp a fost pe prima pagina a revistelor si ziarelor, dar din alte motive. Ele se numesc: Andreea Raicu si Maria Marinescu. De multe ori de Beckham nu se aude ca a marcat un super gol ci ca s-a certat si-a inselat sotia si apoi i-a cumparat un inel cu diamante in valoare de 1 milion de euro. L-as putea da exemplu si pe Mutu: s-a casatorit, a divortat, a fost implicat intr-un scandal cu droguri, s-a recasatorit, iar in timpul asta nu s-a auzit mai nimic de cariera lui sportiva. Mai auzim de fotbalisti cum ca s-au imbatat in nu stiu ce seara intr-un club, ca au fost la cumparaturi, ca au salarii fabuloase, ca si-au tras vreo masina trasnat, multe lucruri diverse care nu sunt legate de sport, dar totusi apar in ziarele sportive.

Acesta este motivul pentru care consider eu ca fotbalul a devenit o fita si chiar daca am 14 ani cred ca sunteti de acord cu mine.

No comments: