Saturday, February 10, 2007

Asa e-n tenis 2 by Giova


Ii rugam pe domnii Mergea si Tecau sa predea pasapoartele. Ei nu sunt romani, mai ales dupa scamatoria care au facut-o la Clermont - Ferrand in fata unor francezi, Llodra si Clement, tabaciti de multe racordaje. Rar mi-a fost dat sa vad atata dorinta de succes. Poate doar la vreo 5-6 oameni in tara asta.

Hai sa-i numaram: unui BELU, de care am mai scris, NADIA-i Nadia, ILIE NASTASE a fost numarul unu in lume intr-un sport in care americanii au mai multe turnee in calendarul ATP decat avem noi jucatori profesionisti, HAGI si-a tavalit adversarii pe la 40 si ceva de grade, chiar daca ei s-au numit Valderrama sau Batistuta, LIPA a vaslit de a uitat unde e linia de sosire si o asteptau oamenii aceia pe podium cu cate doua medalii de aur odata, PATZAICHIN si-a rupt intetionat o pagae, asa ca sa le mai dea si altora sansa, dupa ce a batut tot la 4 Olimpiade. Am zis 6 romani, dar vreau sa mai zic si o echipa, una de handbal care i-a maturat pe toti intr-o perioada in care banii erau doar un bonus in sport: PENU, GATU, BIRTALAN, VOINA, STOCKL, COSMA, TUDOSIE, KICSID si altii. Barbatii astia adevarati au avut curajul ca in '74 sa bata Germania de Est, chiar la Berlin in finala Campionatului Mondial.

Dupa cum vedeti enumerarea este despre ce a fost, dar noi avem nevoie de ce este si ce va fi. Am vazut determinare in ochii lui Mergea si dorinta in ochii lui Tecau si parca am renascut. Sambata seara a fost mult mai placuta stiind ca baietii astia doi au batut francezi cu mult tenis in spate. 11-9 in decisiv inseamna ca au un caracter foarte puternic si de acest lucru avem noi nevoie, de oameni care nu se prabusesc dupa ce conduc cu 2-0 la seturi, ce sa mai vorbim de saracul Hanescu, violat vineri cu voia sa. Segarceanu trezeste-te! Mergea si Tecau sunt viitorul! Dupa aproape 5 milioane din tenis, Pavel a facut destul pentru echipa noastra de Cupa Davis, cat despre Hanescu... il sfatuim sa ia repede un prosop in mana ca poate are nevoie Mergea de el dupa un pasant in cros sau Tecau dupa un as.

No comments: