Saturday, June 23, 2007

Hagi, antrenor la Steaua by Marin


Hagi va fi noul antrenor al Stelei! Fortat de imprejurari, Gigi Becali l-a adus pe Hagi la Steaua, desi dupa refuzul de acum 2 ani nici nu se gandea la aceasta varianta. Hagi avea, insa, totul planuit: si-a declarat disponibilitatea de a reveni ca antrenor in Romania, s-a dus la petrecerea interzisa pentru Gigi Becali, a petrecut impreuna cu suporterii numiti "huligani" de patronul Stelei si a zgaltait cat a putut scaunul lui Olaroiu prin declaratii intepatoare.

Venirea lui Hagi este excelenta pentru imaginea clubului si cu siguranta va umple stadionul, dar nu rezolva niste probleme. Prima treaba pe care va trebui sa o faca Hagi este sa-l tina in frau pe Mirel "Antrenorul" Radoi. Va aduceti aminte imaginile cu Mirel agitat pe margine la Cluj si Olaroiu stana de piatra in picioare? Aici "Regele" va avea o problema. Hagi va aduce si niste jucatori noi. E extrem de important sa nu se creeze o falie intre noii veniti si vechea garda din vestiarul Stelei. Cel mai important fotbalist roman din toate timpurile a fost un antrenor slabut, asa ca sa fiu bland cu el, pana acum. In Romania a falimentat doua visuri. La nationala n-a stiut sa gestioneze o situatie de criza, in timp ce la Poli Timisoara si-a batut joc de banii lui Iancu. Experientele din Turcia nu sunt edificatoare pentru ca acolo Bursaspor e un club fara pretentii, iar Galatasaray castiga din inertie cel putin 50% din meciuri. Am prevazut aceasta venire a lui Hagi in Ghencea inca de acum cateva luni, dar el nu putea sa preia echipa schilodita de Olaroiu in finalul sezonului trecut si "investitiile" facute de Gigi Becali au facut ca Steaua din sezonul asta sa aiba sanse la toate obiectivele, inclusiv grupele Ligii Campionilor.

P.S. Nu vreau sa zic nimic de plecarea lui Olaroiu pentru ca salariul anuntat este fantasmagoric pentru un antrenor fara carte de vizita si nu merita decat un zambet ironic. Al Hilal este clubul la care marii antrenori ai Europei se retrag la 60 de ani dupa ce au castigat faima in Europa prin titluri importante si vor sa muste cu putere din forta financiara a unor seici innebuniti dupa brazilieni, nu dupa colentinari...

No comments: