Tuesday, May 29, 2007

Elton refuza UTA si bine face by Marin


Gigi Becali a gasit in sfarsit un adversar pe masura. Are 1 metru si 53 de centimetri, nu stie limba romana si nu este impresionat de tiradele patronului din Ghencea. Elton a venit in Romania sa joace fotbal, asa cum toti brazilienii o fac de la 3-4 ani pana mor. Se simte jenat cand este chemat ca o maimutica la infinite sedinte de poze si autografe cu diversi baroni locali in deplasarile Stelei, dar asta e singura concesie pe care o face micul Elton la Steaua.

Cine isi putea inchipui ca Gigi Becali, omul in fata caruia fac plecaciuni multi dintre asa zisi conducatori din fotbalul romanesc, va gasi un jucator care sa i se impotriveasca? Toti cei care fac gura la Steaua sunt exterminati si micul Elton va pati la fel, dar el are un mare avantaj. Elton este brazilian, are un impresar destept care a stie sa invarta comisioane in tandem cu MM si care abia asteapta sa-l dea in judecata pe Gigi din Pipera la curtea de la Lausanne. Gigi si Bara de la Arad au batut palma pentru transferul jucatorului romaneste, adica fara sa intrebe jucatorul: "Ba, boule tu vrei sa te muti la echipa de pe locul 12?"

Elton e in Brazilia, in vacanta dupa ce a dat mai multe autografe in Romania decat pase coechipierilor in meciurile oficiale si cand va reveni la Bucuresti va dori sa ramana la Steaua, echipa pentru care a traversat globul si pentru care a lasat Corinthians. Dar pana la revenirea in Romania mai sunt cateva zile bune in care Gigi poate sa-l faca noul Hagi, circar, iar noul Adrian Ilie, iar circar si iar "un jucator tehnic si care se poate integra in sistemul de joc gandit de Olaroiu"...asta e o fraza cam complicata pentru Gigi, dar la nevoie o invata pe dinafara.

No comments: