Monday, March 5, 2007

Traiasca Haisan, Buhus si Ljubinkovic!!! Sa vina Elton ! by George

(dialogul surzilor pe Stadionul Municipal din Vaslui)

Stelistii au vrut. Dar nu au putut. Vasluienii si-au dorit un succes si l-au obtinut. Unde s-a facut diferenta? Anonimii din Moldova nu si-au admirat adversarii, in vreme ce stelistii par intr-o criza de inspiratie fara sfarsit.

Vasluiul este unul dintre putinele orase din provincie(exceptand de aici Timisoara, Craiova sau Aradul) in care echipa locala e mai iubita decat marile formatii din capitala. Duminica, la Vaslui, totul parea imbracat in galben si verde. Dupa incidentele de la partida din ultima etapa a sezonului trecut, rosul si albastrul si-au facut aparitia in oras numai dupa ce acolo au ajuns sustinatorii Stelei veniti din Bucuresti. Inaintea partidei, in aer se simtea tensiunea. Dorinta de revansa. Dorinta de depasire a conditiei de echipa mica, victima sigura pentru Steaua in alte dati si alte conditii. Jucatorii lui Viorel Hizo au fost la fel de determinati ca si fanii lor. Catelusii "Dulaului" s-au transformat in fiare, imediat dupa ce au simtit miros de sange. Si asta pentru ca succesul din partida de Cupa cu Otelul nu a adus revirimentul campioanei. Eliminarea lui Thereau nu a schimbat planurile gazdelor, mai degraba preocupate sa nu piarda decat sa castige.

Panait, cu orgoliul ranit, Buhus, cu responsabilitate de capitan, si Andronic, cu tupeul dat de cei numai 17 ani pe care ii are, au respins tot, iar cand au fost depasiti in fata stelistilor a aparut Haisan, un portar care demonteaza teoria potrivit careia trebuie sa cautam goalkeeperi peste hotare. Cu un Ljubinkovic senzational si fara sa aiba ochii pe ceas, vasluienii au asteptat. Parca stiau ca la moment dat apararea stelista, mult mai sigura decat in alte meciuri, va ceda. Si, pana la urma, minunea s-a intamplat. O fisura in centrul apararii, completata cu o neglijenta a lui Stancu si o parada fara efect a lui Andrey au fost de ajuns pentru ca Neagu sa devina erou.

Si pentru ca Vasluiul sa fie doar a 6-a echipa care invinge pe Steaua in acest sezon. Bine ca nu s-au gandit vasluienii la asta in ultimele minute: i-ar fi luat ameteala cand ar fi vazut compania: Real Madrid, Lyon, Sevilla, Dinamo si Otelul!

No comments: