Tuesday, March 6, 2007

Liverpool trece de Barca by Cornel


Liverpool a obtinut calificarea in detrimentul Barcelonei, dupa un joc la care s-a prezentat cu lectia invatata si sprijinita din plin de fani. Meciul a inceput prin dominarea gazdelor, iar in minutul 11 Riise a lovit transversala cu un sut puternic de la distanta. Cormoranii au continuat sa preseze, iar in minutul 26 au ratat o tripla ocazie prin loviturile succesive irosite de Bellamy, Kuyt si Riise. Englezii continua presiunea la poarta lui Valdez si rateaza inca odata deschiderea scorului('32), sutul fenomenal de la 40 de m al lui Sissoqo loveste doar bara de sus a portii catalanilor. Barcelona nu a reusit sa iasa din criza, iar raportul suturilor la poarta arata clar acest lucru. La sfarsitul primei reprize baietii lui Benitez au fost net in avantaj, 10-1.

In repriza a doua, Barca a prins curaj si dupa cateva incercari esuate ale cormoranilor de a marca, Ronaldinho si-a aratat clasa printr-un sut superb, dar mingea a lovit bara('54). Liverpool nu s-a lasat mai prejos si a continuat sa atace poarta spaniolilor, dar Gerrard('59) si Riise('61) nu au nimerit spatiul portii cu suturi din afara careului.
Introducerea lui Gudjohnsen a adus un suflu nou Barcei si islandezul a marcat unicul gol al partidei('75) dupa ce a trecut si de Reina. Echipa lui Rijkaard a fortat, dar nu a reusit sa ramana in cursa pentru apararea trofeului. Liverpool a castigat duelul dintre ultimele doua campioane ale Europei si asteapta tragerea la sorti de vineri pentru vedea daca va ramane in Anglia pentru sferturi.

No comments: